Toppmöte: ligaledarna Chelsea möter glödhett United

Inför veckans Stryktips Nyheter

Vilka trick har Mourinho i bakfickan för att besegra United.Ligaledarna Chelsea visar mästartakter, åtminstone i effektivitet och kontinuitet. Och mästartakter lär man behöva i matchen som får ses som denna veckas pärla på Stryktipsraden – man möter nämligen glödheta Manchester United.

Den 17/1 vann Chelsea borta mot Swansea med hela 5-0, därefter har London-laget tre oavgjorda och sex uddamålssegrar. José Mourinhos lagbygge handlar om att alla ska veta sin roll och oavsett förmåga också hålla sig inom ramen för regissör Mourinhos taktiska plan. Ser vi till den senaste tidens resultat i ligan, är det bara buga för mästaren. Chelsea yxar fram segrar med minsta möjliga marginal och varvar med några oavgjorda som inte förstör poängskörden alltför mycket. Detta oavsett motstånd. Verkar inte spela någon roll vem Chelsea möter. Det är inga stora galaföreställningar, men Chelsea skrattar oftast sist.

Onekligen ett klassiskt tecken på en blivande ligamästare.

Frågan är bara hur de ska hantera ett Manchester United i toppform?

Förutom debaclet i FA-cupen mot minst lika formstarka Arsenal, börjar bollen äntligen rulla åt rätt håll för Louis van Gaals mannar. Den efterlängtade 4-2 segern mot Manchester City är den senaste i raden av formbesked från The Red Devils.

José Mourinho kommer behöva ta fram all taktisk list för att undvika ett bakslag i Chelseas marsch mot titeln och det kan mycket väl bli en för svår uppgift. En inte helt oäven chansning är väl att ett avgörande för Manchester Uniteds sida kommer från Marouane Fellaini eller Wayne Rooney, medan Loic Remy eller Eden Hazard ligger närmast till i Chelsea.

Fellaini går från klarhet till klarhet och kommer att ställa till en hel del oreda för Chelsea, särskilt i samband med fasta situationer, medan Rooney kommer vara tokladdad och det är inte osannolikt att han skapar både en och två chanser i inledningen av matchen.

Ju längre matchen går och det inte blir några mål, desto mer talar för Chelsea och då kan det hela avgöras efter en prestation av Eden Hazard. Men Loic Remy har visat sig ganska så effektiv på slutet och kan också vara den som är sist på bollen för ett avgörande i slutet.