VM-kvalet är färdigspelat

Nyheter

Krutröken har nu lagt sig och efter de avgörande matcherna är det dags att summera resultaten som förkunnar vilka lag som tog sig till VM i Brasilien 2014.

Sverige – Portugal 2-3 (portugisisk seger med totalt 4-2)

Alla pratade inledningsvis inför dessa matcher att det var den stora kampen mellan Ronaldo och Ibrahimovic. Inget av lagen ville erkänna det, alla avfärdade det med att det fortfarande är en lagsport där det är två lag som kommer att avgöra det hela. Aldrig har det väl varit tydligare att två spelare faktiskt varit de som avgjort de hela. Ronaldo ordnade segern i första matchen med matchens enda mål. I Solna skulle det visa sig att det var de två stora som spelade huvudrollen. Ronaldo spräckte nollan, och gjorde därmed sitt andra totalt i mötet. Sverige replikerade, och Zlatan gjorde både 1-1 och 2-1 till Sverige, och nu vädrade svenskarna en resa till Brasilien. Men Portugal har Ronaldo. Repliken kom snabbt och CR7 gjorde två mål till, där med ett hattrick och släckte Sveriges VM-dröm. Portugal spelar VM 2014.

Kroatien – Island 2-0 (kroatisk seger med totalt 2-0)

Islänningarna var de som från början kanske hade det bästa läget att faktiskt skrälla sig vidare till VM. Men kroaterna ville annat i Zagreb, och forceringen påbörjades direkt. Island gick på knäna efter ett tag, och efter att ha tappat sin främste målgörare så var utgångsläget inte det bästa. Kroaterna gjorde både ett och två mål och försvarade sig bra, när de väl behövde göra det. Segern var övertygade och rättvis och nu kan Kroatien packa sina väskor till Brasilien.

Frankrike – Ukraina 3-0 (fransk seger med totalt 3-2)

Frankrike har ny satt en trend. De har lyckats med bedriften att ta sig vidare på mål som egentligen inte ska vara mål. Henrys hand är klassisk och nu plussade Benzema på det kontot med att göra mål från en tydlig offsideposition. Inte Frankrikes fel dock, det är en domarmiss, men ganska intressant att se. Fransmännen var hårt pressade inför matchen, med underläge 2-0, men lyckades ändå göra det man skulle, att få in tillräckligt med mål och hålla tätt bakåt. Fransmännen spelar VM 2014.

Rumänien – Grekland 1-1 (grekisk seger med totalt 4-2)

Rumänien lyckade inte med det som Frankrike gjorde, nämligen att vända på resultatet. Matchen blev dramatisk, då spelare träffades av inkastade föremål, men lyckligtvis kunde matchen spelas klart och grekerna kunde defilera rakt in i mål och hämta ut sina VM-biljetter. Rumänerna får göra ett nytt försök i kvalet till EM 2016.