Nu drar Premier League igång igen!

Nyheter

Nu har de sista VM-kvalmatcherna spelats, och vi kan äntligen återgå till vardagen och helt fokusera på ligafotbollen. Ingen VM-ångest längre nu inte, dags att gå vidare och fokusera på det som komma skall. Dessa tre heta matcher sticker ut lite extra nu till helgen.

Ett stekhett mersysidederby

Formstarka Liverpool gästar Goodison Park nu på lördag. Efter elva omgångar så ligger Liverpool tvåa, och har kontakt med Arsenal på första platsen, då de endast ligger två poäng efter. Det mest intressanta med Liverpool hittills är målskörden, då de har två spelare, Daniel Sturridge och Luis Suárez, som delar första platsen mest antal gjorda mål hittills under säsongen. Everton är dock inte vilket lag som helst, och de är riktigt starka på hemmaplan och har samtidigt ett gynnsamt läge att hänga på i ligatoppen om de slår Liverpool nu på lördag. Värt att notera är också att Liverpool har ett dåligt resultat när det kommer till bortamatcher hittills, så den här matchen ska bli riktigt intressant att se!

Anrikt möte mellan två Londonklubbar

Storklubben Chelsea har inte alls kommit upp i den standard som vi är vana vid att se dem i, ändå så har de lyckats hyfsat bra i inledningen av Premier League. De återfinns på en tredje plats, och gästar nu till helgen Boleyn Ground och West Ham United, lokalkonkurrenten i London. Båda lagen kommer från en dålig period, där West Ham har haft riktigt svårt att få till det. Det blir en kamp mellan två lag som definitivt behöver få en vinst för att inte tappa mark i tabellen och ser man till statistiken så talar den för Chelsea, då sju av tio möten mellan klubbarna slutat med seger för Mourinhos gäng.

Kan city hitta tillbaka till vinnarspåret?

Två tippade topplag som nu kämpar om att hålla kontakten med övre halvan av serien. Båda lagen kommer från matcher som gett naggade självförtroenden, i målsnåla tillställningar, även fast Citys 7-0 seger mot Norwich sticker ut. Tottenham har gjort hyfsat bra ifrån sig hittills, men det brukar alltid bli ganska målsnåla matcher numera, både framåt och bakåt för klubben från London. City åkte på stryk mot Sunderland hemma senast, men hemma på Etihad Stadium får de chansen att vända på skutan, om inte Tottenham fortsätter hålla nere antalet baklängesmål. En hård kamp väntar i Manchester på söndag.