Första playoff-omgången färdigspelad

Nyheter

Portugal besegrade Sverige med 1-0

Det har väl inte undgått någon att denna match var den som uppmärksammandes mest i den första omgången. Inte är det så konstigt heller. Två av världens just nu bästa fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo, möttes i en första match med sina respektive landslag där det kommer att bestämmas vilka det är som får åka till Brasilien 2014. Portugal ställdes mot ett bra försvarande svenskt lag och hade svårt att nå de riktigt farliga målchanserna, och första halvlek såg ut att göra denna tillställning mycket jämn. Portugal tog över mer och mer i andra, och Sverige orkade inte hela vägen. Tillslut kunde Ronaldo nicka in 1-0 och Portugal har därmed en tydlig fördel i returmötet på Friends Arena på tisdag. Dags för Zlatan att visa vad han går för.

Island höll tätt mot Kroatien

Det stora överraskningslaget i VM-kvalet tog emot Kroatien hemma på Island, och stångade sig i princip blodiga. Efter att ha dragit på sig en tvivelaktig utvisning fick de avsluta matchen med en man mindre. Ändå lyckades Lars Lagerbäcks landslag att hålla tätt mot ett hårt anstormande Kroatien och matchen blev mållös. Island har nu en mycket bra möjlighet att försätta skrälla, och får man bara in ett mål i Zagreb kommer Island vara mycket nära sitt första VM-äventyr någonsin.

Ukraina besegrade Frankrike med 2-0

Frankrike, laget som verkligen blandar och ger, har satt sig i en mycket svår sits. Att förlora borta mot Ukraina är det ingen fransman som är nöjd med och utgångsläget är inte heller speciellt gynnsamt, då ett mål av Ukraina i Frankrike kommer att innebära att Frankrike måste göra fyra mål för att gå vidare. Det är en tuff strid som de franska herrarna har att vänta på tisdag, och de måste verkligen leverera om drömmen ska leva vidare. Kanske blir det så att en av favoriterna till Ballon d’Or, Frank Ribery, inte får packa väskorna till Brasilien.

Grekland vann komfortabelt mot Rumänien med 3-1

Grekerna lyckades ta en övertygande seger hemma mot Rumänien, och rumänerna befinner sig i samma situation som Frankrike, tack vare att de ändå lyckades få in en boll på bortaplan. Nu räcker det med att man vinner hemma med 2-0 för att man ska gå vidare till VM, men om man ser till Greklands insats så kommer det att bli svårt. Grekland är klara favoriter att ta sig vidare och får man in en boll på bortaplan kan man räcka med att biljetten till Sydamerika är säkrad.