United gick segrande ur stormatchen

Nyheter

Manchester United har inlett årets säsong i Premier League svagt, med United-mått mätt, medan Arsenal har gått från klarhet till klarhet. Mötet på Uniteds hemmaplan Old Trafford mellan de två lagen var alltså högintressant. Skulle Arsenal kunna rycka från ytterligare, och på så sätt mer eller mindre hänga av United från toppstriden, eller skulle United ta chansen? Nu blev det så att United lyckades vinna med knappa 1-0, och även om Arsenal behåller serieledningen, så lyckas United hålla sig kvar i toppskiktet, fem poäng efter Arsenal och tre poäng efter tvåan Liverpool. Då sedan Manchester City förlorade borta mot Sunderland så innebär det att United återigen är bäst i staden. Att det inte är en självklarhet att Manchester United är bäst i Manchester visar definitivt på att något har hänt i Engelsk fotboll, och frågan är om epoken Manchester United nu är definitivt över. David Moyes har än så länge inte riktigt lyckats ersätta Alex Ferguson.

Vad gäller själva matchen så var den ingen direkt höjdare, med få målchanser åt endera hållet. Robin van Persie gjorde 1-0 för hemmalaget i den 25:e minuten på en hörna från Wayne Rooney, och under första halvlek hade Arsenal egentligen inte en enda målchans. Man ryckte upp sig lite i andra halvlek, men var aldrig nära att kvittera. Fastän United mest försökte hålla tätt bakåt, så var det de som hade den bästa målchansen tack vare Wayne Rooney. Denne misslyckades dock för ovanlighetens skull helt med avslutet. United spelade defensivt, och lyckades på så sätt neutralisera Arsenals anfall.

Det var, trots att det var två topplag som möttes, en rätt så intetsägande och tråkig match, och det märktes att United var piskat att vinna. Det lyckades man också med, men utan att riktigt övertyga, och säsongens andra förlust för Arsenal var ett faktum. För Manchester United var det definitivt en mycket välkommen vinst, men att laget hade så pass mycket problem som man hade på hemmaplan, och tvingades backa hem för att bevaka en 1-0-ledning, är knappast vad hemmafansen förväntar sig, även om det är Arsenal som står för motståndet.