Bottenlaget Sunderland besegrade City

Nyheter

Sunderland har inte haft det lätt i år, och hade endast en vinst på totalt tio matcher inför mötet med starka Manchester City. Det var alltså inte mycket som talade för tre poäng, men Sunderland gjorde som man brukar på hemmaplan, och besegrade City. Faktiskt så var detta fjärde gången i rad som Sunderland besegrade City på hemmaplan. Det var dessutom Sunderlands andra vinst i rad i ligan, och kanske har det äntligen vänt för laget, som ligger på näst sista plats i Premier League. För City ser det lite mer bekymmersamt ut. Man spelar mycket bra hemma, men har stora problem på bortaplan, vilket givetvis är ohållbart om man vill vara med och utmana i toppstriden. Att lokalkollegan United samtidigt vann mot Arsenal, och därmed numera ligger före City svider naturligtvis också lite extra.

Sunderland tog ledningen efter 20 minuters spelande efter en försvarsmiss av James Milner. Efter det handlade det hela mest om City, som förtvivlat försökte utjämna. Under andra halvlek pressade man Sunderland hårt, och hade en del fina målchanser utan att lyckas kvittera. Sunderland lyckades hålla undan, och den andra segern på två matcher var ett faktum. Man övertygade dock inte helt och hållet, och det kan knappast sägas att man kontrollerade matchen, även om man lyckades knipa tre poäng. Om den positiva tendensen håller i sig lär vi se nästa omgång, då man möter bottenkollegan Stoke på bortaplan. Man har då chansen att på allvar börja ta sig upp ur bottenträsket, även om det kommer att bli svårt: efter 11 omgångar så har man släppt in flest mål i ligan, samtidigt som man gjort näst minst.

För City ser det mörkare ut, även om tabelläget är betydligt bättre, och de mindre bra resultaten på bortaplan håller i sig. Har man tänkt sig att på allvar vara med och strida om ligasegern, så kan man inte kosta på sig att förluster som denna, ett lag som Sunderland ska City helt enkelt besegra även en dag när allting inte stämmer. Att laget dessutom har gjort överlägset flest mål i ligan gör också att bortaresultaten blir än mer oförklarliga.