Två stora drabbningar väntar

Nyheter

emiratesVåren är kommen och det betyder som alltid att vädret är varmare och Premier League blir hetare! Som vanligt så ryms inte alla matcher från Premier League på Stryktipskupongen, dels på grund av olika starttider men också för att vissa spelas under söndagen. Det är på många sätt och vis ganska tacksamt att just dessa matcher har hamnat utanför eftersom att de minst sagt förtjänar att granskas lite mer noggrant. Lördagens sena match i London kommer att bli en drabbning som man sent kommer att glömma och samtidigt åker ett svagt London-lag till Liverpool för att försöka ta poäng. Den som lever får se och det vi vet är att det kan finnas fina pengar att hämta på oddsen!

Kan Arsenal lyckas med det omöjliga?

Arsenal tar nu på lördag emot titelaspiranten Manchester City i London. Manchester City är ett otroligt bra lag för tillfället, man har endast förlorat en enda match i ligan under 2014 och det var mot toppkonkurrenten Chelsea på hemmaplan. De fyra övriga matcher som man förlorat har varit på bortaplan, så det är kanske där som Arsenal behöver hämta sin inspiration, att om man ska lyckas slå City så måste man göra det när de gästar. Saken är den att när City spelar i ligan så har man inte släppt in ett enda mål sedan 29 januari, och då vann man ändå mot Tottenham med 5-1. Det är alltså väldigt svårt att göra mål på Pellegrinis mannar i Premier League och Arsenal går en mycket svår match till mötes. Det som dock kan stärka Wengers gäng, som ändå är inne i en mycket jobbig formsvacka, är att man endast förlorat en enda hemmamatch och det var mycket länge sedan. Den 17:e augusti var senaste gången man förlorade hemma, då mot Aston Villa. Med tanke på de tydliga formbesked som respektive lag ger så är det svårt att se att Arsenal kommer att kunna ta tre poäng här, men kanske finns det en chans att ta en poäng. Ligatiteln är med all säkerhet borta, men man behöver bevaka sin fjärdeplats. Vi tror på ett oavgjort resultat till 3,40 i odds.

Fortsätter Liverpool sin överkörning?

Liverpool sänker numera motståndare efter motståndare och gör fler mål än något annat lag. Man är uppe i hela 84 stycken mål på 31 matcher och det är brutalt bra gjort. Jämför man med motståndarna som kommer på besök från London så har Tottenham bara gjort 40. Det som är extra intressant att notera är att Suarez och Sturridge tillsammans gjort åtta fler mål än vad alla i Tottenham gjort och det säger ett och annat om vilket världsklassanfall som Liverpool har för tillfället. Det är ingen tvekan om att detta är en match som är i kraftig fördel för Liverpool. Brendan Rodgers lag har endast förlorat en match på hemmaplan och det var i början av Premier League mot Southampton. Än mer imponerande är att Liverpool inte förlorat en enda match i ligan under hela 2014. Det snackas mycket om att det är Chelsea eller Manchester City som kommer att ta hem ligan i år, men Liverpool är livsfarliga. Senast lagen möttes var på White Hart Lane och där förnedrade Liverpool Tottenham med 5-0. Tim Sherwood lär inte vilja att det händer igen och ska man vara ärlig så är Tottenham denna säsong ett svagt hemmalag, man gör betydligt bättre ifrån sig på bortaplan. Det är dock dumt att spela på det osannolika, därför sätter vi en etta här till 1,42 gånger pengarna.