Bästa helgen på länge

Nyheter

evertonDet börjar sannerligen bli högintressant att hålla blicken stadigt på de engelska öarna och händelseutvecklingen i Premier League och i The Championship. Det handlar egentligen om tre olika delar av tabellerna som man ska hålla extra koll på, och det är riktigt roliga delar. Den första är som sagt toppstriden mellan tre (eller kanske fyra) lag. Det hela blev en mycket mer intressant historia efter att Chelsea åkte på en blytung förlust borta mot Crystal Palace, vilket betyder att toppstriden blir än mer tät och Chelsea ger lagen under en möjlighet att ta ikapp. Detta kunde också City ha gjort i helgen, men efter att (som vi trodde) ha spelat oavgjort mot Arsenal så spelar det egentligen ingen roll om de tar sex poäng de två matcher de har till godo, man kommer i så fall ändå ”bara” vara fyra poäng före Chelsea och två poäng före Liverpool, vilket betyder att det är jämnt så det förslår. Just nu leder Liverpool ligan mycket välförtjänt efter att ha krossat Tottenham hemma och om formen håller i sig lär ligatiteln vara i hamn. Arsenal är uträknade, men det finns fortfarande en liten chans att bättra på placeringen.

The Championship

Den mest heta striden i The Championship utkämpas på två ställen i tabellen. Dels handlar det om vilka lag som ska spela Play-Off om den sista platsen till Premier League, och dels handlar det om bottenstriden, vilka som ska klara nytt kontrakt i ligan. Nottingham och Ipswich spelade lika, vilket inte är så förvånande men det var ett dåligt resultat för båda lagen eftersom att de fortsatt är under strecket till kvalspelet. Reading spelade lika mot Huddersfield och har kvar sin sjätteplats, även Wigan spelade lika mot Bolton, vilket betyder att det inte hände så mycket i tabellen, förutom att Bournemouth kan komma att bli ett hot om formen håller i sig. Det blir en intressant kommande omgång med andra ord och några matcher spelas i veckan där Wigan tar emot serieledande Leicester och Charlton gästar ett osäkert Leeds. Beträffande Charlton så har laget nedflyttningsstrecket i åtanke, man har dock två matcher mindre spelade än Barnsley på samma poäng under strecket, men man måste fortfarande vinna sina matcher för att vara säker och det är enklare sagt är gjort. De enda som verkar vara lite avhängda i tabellen är Yeovil och ändå finns det en chans att de kan klara sig. Det blir en minst sagt spännande avslutning.

Måndagsmötet

Sunderland tar emot West Ham på Stadium of Light på måndagskvällen och Sunderland är ett lag i behov av en seger. Man har visserligen ett antal matcher till godo på andra lag i botten, men man har fortfarande en usel form och måste vinna för att klara nytt kontrakt. Senast man vann en match på hemmaplan var 29 januari mot ett bortasvagt Stoke och det kommer inte att bli en lätt uppgift att vinna mot West Ham när man befinner sig där man gör, dessutom med en mycket skral målskörd den senaste tiden. West Ham har nämligen en bra form nu under 2014, man har tagit betydligt fler segrar än första delen av ligan och vunnit tre på bortaplan, så det är inte obekant. Senast lagen möttes blev resultatet 0-0 men vi har anledning att tro att West Ham går segrande ur detta. Tittar man på oddsen blir det dessutom extra spelbart, 3,40 på seger till West Ham!