Tillbaka till det normala

Nyheter

Veckan har färgats av att de engelska lagen har haft internationella matcher att spela, i olika turneringar. Matcherna som spelats har minst sagt gått bra, alla fyra deltagande lag från de engelska öarna kommer att spela vidare i Champions League, medan Tottenham stod för en mycket bra insats hemma i Europa League, där Soldado stod för ett hattrick. Internationellt sett är alltså de engelska topplagen i bra form. Nu är det återigen dags att rikta blickarna tillbaka till öarna för Premier League och The Championship, ligorna som bjudit på överraskningar i princip varje helg.

Vem tar övertaget i botten?

Det är två formsvaga lag som ställs mot varandra på Cardiff City Stadium nu på lördag. Cardiff och West Bromwich har inte gått helt lysande den senaste tiden. Cardiff är kanske de lag som har det mest problematiskt just nu, man har svårt att få in bollen och det har resulterat i att förlusterna kommer. Visserligen håller man det ganska tajt försvarsmässigt, men för att vinna matcher behöver man också ett producerande anfall. West Bromwich har det också tufft, speciellt efter att de har gjort riktigt bra matcher mot några av topplagen och förlorat knappt. Det kommer inte bli en speciellt välspelad match men ett odds på 2,90 på West Bromwich-vinst är mycket lockande!

Everton visar musklerna

Everton går riktigt, riktigt bra just nu i Premier League, och fortsätter man på samma inslagna väg så kommer man med all säkerhet att spela i Europa nästa säsong. Laget ser samspelt och strukturerat ut och Martinez har fått snurr på lagets profiler, och de producerar. Everton har inte förlorat någon av de åtta senaste matcherna, och det visar att vinnarmentaliteten börjar växa in i laget. Fulham har å andra sidan haft en minst sagt katastrofal inledning av säsongen, men här kommer vårt varnande finger. Fulham har nämligen sett mycket bra ut de senaste matcherna, det var oturen som gjorde att de inte fick med sig någon poäng mot Tottenham medan vinsten på Aston Villa var övertygande. Med nyvunnet självförtroende och en vilja att plocka poäng är ett oavgjort resultat mycket lockande att krita dit. Ett odds på 4,75 är mycket fint tycker vi.

Ett intressant möte på över halvan

I helgen kommer också Southhampton besöka Newcastle. Southampton har överraskat inledningsvis i säsongen, men det verkar som att formen börjar svikta betydligt. Visserligen klarade de av ett oavgjort resultat mot City senast, men senaste vinsten var ett tag sedan. Newcastle å andra sidan har ett gediget facit, och där de fixat vinster mot Chelsea, Tottenham och nu senast United. Den franska maskinen ska tas på allvar, och hemma på St. James Park lär inte Alan Pardews grabbar hålla igen på krafterna. Det här ska man bara vinna. Som vi ser det har Southampton inte mycket att sätta emot, och en etta till ett odds på 2,38 kommer att ge väldigt bra betalt för en match som vi nästan är helt säkra på.