Helgens Premier League

Nyheter

Så var den 16:e omgången spelad av denna säsong i den engelska högstaligan. Det var en helg som präglades av storlags utklassningar av andra storlag. Representanterna från Manchester gjorde sammanlagt nio mål under lördagen och både United och City lämnade planen med två övertygande segrar, dessutom mot bra motstånd. Bästa bedriften för helgen stod City och Liverpool för, City som slog ligaledaren Arsenal med hela 6-3 och Liverpool som körde över Tottenham på bortaplan med ett 0-5 resultat. Tack vare Citys seger börjar det bli riktigt hårt i toppen.

Chelsea klarade sig i derbyt

Chelsea behöver spela upp sig om de vill hänga kvar i toppen. Det var i princip med turen på sin sida som de fick en fullpoängare i Londonderbyt mot Crystal Palace. Chelsea verkar ha svårt att få in bollarna i mål, och även om det kunde ha stått 5-1 i matchen så kunde resultatet lika gärna blivit 2-2. Nu gjordes alla mål i första halvlek, där Chelsea ändå gjorde två och Crystal Palace ett. Efter tidigare förlusten mot Stoke behöver Chelsea hittat tillbaka till formen igen om de vill ha något med slutstriden att göra. Att det ”bara” blev tre mål i matchen var därmed ett bra tips att spela på med högt odds, då Crystal Palace huserar på nedflyttningsplats.

Newcastle lyckades inte hålla emot

Newcastle har varit en härlig överraskning att se denna säsong och det verkar vara än mer självklart att laget kommer att höra hemma i de övre positionerna genom hela säsongen. Man ställdes på lördagen mot ett Southhampton som överraskat minst lika mycket, men vars form varit på nedåtgående den senaste tiden. Dessutom ställdes Southampton mot Newcastle på St James Park, ett ställe där de inte hämtat poäng sedan 2001. Yoan Gouffran öppnade målskyttet för Newcastle och laget ledde efter första halvlek, men Southampton kom tillbaka, och i 65:e minuten kunde de reducera genom Jay Rodriguez. Matchen slutade 1-1 och gav ett odds på omkring 3,35. Ett mycket fint odds, med andra ord.

Everton fortsätter att övertyga

Everton fortsätter att håva in poängen, även fast det till en början satt hårt inne mot Fulham. Fulham kämpar på i botten av tabellen och hade inte speciellt mycket att sätta emot ett välspelande hemmalag som tog ledningen i 18:e minuten. En välförtjänt ledning i halvtid blev ett ökat inflytande från Fulham som kunde reducera på straff efter 67 spelade minuter. Det tände Everton tillbaka till den välspelande sidan. Den sista dryga kvarten gjorde Everton tre mål, och kunde plocka hem lika många poäng. Det säkra oddsen till 1,34 var verkligen så säkert som vi trodde.