Paus i England – blickarna mot Europa

Nyheter

En jämn och tajt serie i England, med mycket skiftande resultat för de olika topplagen, verkar inte ha påverkat formen i Europa. Här går de engelska lagen från klarhet till klarhet, och även om något lag haft en mer ojämn väg mot avancemang från gruppen så ser det definitivt ut som att alla deltagande engelska lag kommer att gå vidare. Dessutom kan tre av lagen avgå med gruppseger. United är redan klara gruppsegrare efter vinsten mot Sjachtar Donetsk, medan Citys vinst mot Bayern München tog upp dem på samma poäng som den tyska titelförsvararen, dock inte förbi. Idag kan både Chelsea och Arsenal säkra gruppsegern.

Avgörande möte i Milano

Milan tar emot Ajax för en helt avgörande match när det gäller avancemang för vidare spel i Europa. Det tidigare mötet lagen emellan slutade oavgjort och laget från Italien har haft det riktigt jobbigt i år, med en medioker insats i ligan hittills. Ajax går samtidigt riktigt bra i holländska högstaligan och det kommer bli en intressant drabbning i Milano, där vinnaren i matchen går vidare till slutspel. Det räcker dock med ett oavgjort resultat för att Milan ska gå vidare, och med tanke på att Serie A går som det går kommer Milan säkerligen att ge allt för att vinna matchen och trygga avancemanget. Oddset just nu ligger på 1,60 i Milans favör, vilket kunde ha varit mer med tanke på de olika lagens formkurvor, men favoritskapet är fortfarande berättigat.

Arsenal mot gruppseger

Arsenal är inte långt från avancemang och går mot gruppsegern. I avslutande matchen åker de till Italien för att på nytt spela mot Napoli. Napoli, som just nu ligger på en tredje plats i tabellen, måste vinna mot Arsenal för att ha chansen att ta sig vidare, samtidigt som Marseille hjälper till genom att plocka poäng från Dortmund. Inte speciellt troligt, då fransmännen inte har en enda poäng i årets upplaga av Champions League, samtidigt som Dortmund vill säkra sitt avancemang. Med tanke på den hysteriska form som Arsenal just nu befinner sig i har vi ingen anledning att tro att de spelar på resultatet, utan går mot en betryggande seger. En poäng räcker dock till gruppsegern, och även om Napoli kan få vara det spelförande laget ser vi inte hur Arsenal kan släppa taget om första platsen. Oddsen för oavgjort och Gunners-seger är väldigt spelbara, 3,40 för oavgjort och 2,75 för engelsk seger.

Tar Chelsea chansen?

Chelsea är klara för avancemang och kan vid seger mot Steaua Bukarest också bli gruppsegrare. Grupp E har varit en mycket tuff grupp, där topplagen både vunnit och förlorat, vilket har gjort att utgången är oviss. Det riktigt intressanta som händer i gruppen är hur det går mellan Basel och Schalke, för båda har en möjlighet att gå vidare, dessutom kan Basel gå upp och vinna gruppen om Chelsea tappar poäng. Senast Chelsea spelade mot Steaua Bukarest vann man med 4-0 på bortaplan, så det är väldigt osannolikt att Chelsea inte vinner denna match. Därmed tror vi att Chelsea tar hand om gruppsegern. Vill du ha ett tryggt odds så sätt en etta på Chelsea, till 1,19 gånger pengarna.