Svängigt derby på The Hawthorns

Nyheter

Premier League kunde knappast ha startat på ett bättre sätt efter landslagsuppehållet. De olika derbymatcherna har avlöst varandra och det har verkligen rivstartat serien igen på ett mycket underhållande sätt. Borta är alla minnen om förlorade drömmar om Rio, nu finns det bara hård och välspelad fotboll från England med återkommande spännande ingredienser.

West Bromwich mot Aston Villa var definitivt inget undantag. Dessa derbyn har en historia om sig av att vara ganska svängiga med mycket känsla, och traditionen höll i sig. Aston Villa har ett lag som vuxit till sig lite sen senaste säsongen och har en trupp som man mer och mer kan lita på, och som det så ofta blir i tajta engelska fotbollsmatcher så är det på mittfältet som det mesta avgörs. Även West Bromwich har en ganska bred trupp och inför matchen stod lagen på samma poäng, så tillfället fanns att gå ifrån lokalkonkurrenten.

Matchen slutade precis som det gjort de senaste gångerna kombattanterna stött på varandra, nämligen med ett likaresultat. Första halvleken såg ut som att West Bromwich inte spelat något annat än bra fotboll och Shane Long såg till att Albions ledde efter bara elva spelade minuter. Då hade han lyckats trycka in två bollar, och West Bromwich såg ut att gå mot en säker seger.

Aston Villa ville dock inte ge upp. I andra halvlek gjorde man allt man kunde för att vända och med ett trippelbyte fick laget helt plötsligt ökad kraft och tyngd. Detta var i 60:e matchminuten och det tog inte lång tid innan Villa hade vänt på steken. Efter bara en dryg kvart stod det 2-2 och resultatet stod sig till slutsignalen. Alltså blev det för tredje matchen i rad mellan dessa lag oavgjort.

Med tanke på de resultat lagen tidigare haft mot varandra kom det kanske som en överraskning att oddset låg på 3,40 för ett kryss. För kloka spelare där ute som lätt kan se trender när det kommer till möten mellan lag, fanns ett riktigt fint odds att gotta sig med innan matchen drog igång. Grattis till er som bettade klokt!