De hetaste Engelska ligamatcherna i helgen

Nyheter

Cardiff i behov av ett mirakel mot serieledarna

Cardiff kommer på lördag att ställas mot just nu hårdaste motståndarna möjligt, nämligen serieledande Arsenal, som lite halvt tryggat förstaplatsen, och genom en seger mot Cardiff kan de tydligt markera att de kommer fortsätta behålla en topplacering säsongen ut. Özil har verkligen höjt laget och Arsenal har blivit ett kollektivt London-lag som är svåra att möta, även på hemmaplan. Cardiff har lite vind i seglen efter krysset mot United, som slog Arsenal förrförra omgången. Det betyder att det finns en liten strimma av hopp om att ställa till med ytterligare en skräll, framför allt på hemmaplan. Ser man till oddsen så spelar den kloke såklart på anmärkningsvärt låga 1,62 till Arsenals fördel, men den modige som vågar tro tar finfina 4,05 på ett kryss!

Derbykamp om att hålla sig från botten

Kampen mellan de något mindre klubbarna i London kommer nu på lördag att flyttas till West Ham och Boleyn Ground. West Ham möter Fulham, två lag som nu huserar i botten av tabellen men som fortfarande har goda möjligheter att hänga på i tabellen. Rimligtvis är det så att en förlust kommer att svida hårt, både för stoltheten och tabelläget, så att det blir en kamp för vinst är vi övertygade om. I dagsläget talar oddsen för West Hams fördel, med 1,87 för hemmavinst. Inte heller konstigt, då statistiken tydligt visar på ett övertag för West Ham, och det blir än svårare för Fulham att göra någonting åt på bortaplan. En trygg etta hävdar vi här.

Formsvagt Tottenham ställs mot ett United på uppgång

Sedan förra veckan så har det spelat internationella cupmatcher och en slutsats vi kan dra av det är att både Spurs och United har gjort bra ifrån sig i UEFA-cupen kontra Champions League. Båda lagen fixade vinster, United visserligen mot bättre motstånd, men det visar ändå att dessa engelska lag är att räkna med i europaspel. Nu på söndag gästar United, som varit kritiserat för sin säsongsinledning, White Hart Lane. Tottenham har endast en poäng upp till United så tabelltoppen lever fortfarande, så efter förra veckans pinsamma förlust mot Uniteds lokalkonkurrent City vill man säkert revanschera sig mot staden. Men då måste man få igång målskyttet. Oddsen talar sitt tydliga språk för att detta kommer att bli en oviss match. Just nu är det 2,50 till fördel för United men det finns ett intressant kryssodds på 3,30 som ser mycket spelbart ut. Ett försvarande Spurs som ligger på kontring mot ett United på uppåtgående kan mycket väl sluta oavgjort.