Striden om ligaledning

Nyheter

arsenalDet börjar hårdna rejält i toppen av Premier League och helgens matcher visade prov på att lagen på den övre hälften nu verkligen börjar trycka på gasen för att vara med på hela upploppet. Det kommer att bli högintressant att se matcherna där topplagen möter varandra, för det är i de mötena som det hela kommer att avgöras. Ser man till matcherna mot lagen i botten så är varje topplag piskade att ta en seger, just enbart för att inte tappa mark.

Helgens omgångar var precis sådana möten, alla topplag mötte lag placerade längre ned i tabellen. Och alla avgick med seger. Viktigaste segern stod Manchester City för som slog ett Newcastle som definitivt har och hade bra chans att fortfarande vara med i racet. Genom den segern så gick City upp i ligaledning, mycket förväntat med tanke på hur bra laget är just nu. Chelsea följer tätt därefter och efter det finns det fem lag som vill vara med och leka, varav ett kan återta ligaledningen genom vinst ikväll mot Aston Villa.

Arsenals fortsatta strid

Det är succélaget Arsenal som kan återta förstaplatsen vid seger, och det ska bli intressant att se hur London-laget tacklar senaste skadan på nyckelspelaren Theo Walcott. Man får samtidigt tillbaka en del spelare från skador, bland annat Niklas Bendtner, så det finns fortfarande en strimma ljus i förödelsen. Man kan inte påstå annat än att Arsenal den senaste tiden gjort bra ifrån sig i mötena med de lägre rankade lagen. Tre raka vinster i ligan visar på bra form och två av dem var dessutom på bortaplan, vilken matchen mot Aston Villa också kommer att vara.

Aston Villa har, å andra sidan, haft det riktigt tufft den senaste tiden och hela december månad var en stor besvikelse för laget. Det blev inte många inspelade poäng under den tiden, och även om man tog en seger mot Sunderland senaste omgången så måste man inse att Aston Villa inte är i slag. Det betyder att Arsenal med stor sannolikhet kommer att återta sin ligaledning, för trots att man saknar nyckelspelare så kommer inte ett formsvagt Aston Villa att kunna göra mycket mot Gunners när de drar upp bolltempot. Vill man gambla lite och vinna pengar sätter man ett kryss här till 4,30, annars så finns det övertygande oddset på 1,52 för Arsenalvinst, vilket vi tror är det enda möjliga utfallet.