FA-cupen rullar vidare

Nyheter

pellegriniFA-cupen, den äldsta cupen som finns, tar sig framåt match för match och under veckan har det varit dags för nya omgångar. Tisdagen var fylld av matcher och det var inte speciellt namnkunniga lag som gjorde upp om avancemanget. Från Premier League var det endast Fulham och Norwich som spelade, dessutom spelade de mot varandra. Ett möte mellan två svensklag där det var Fulham som gick segrande ur striden efter mycket övertygande spel i stora delar av matchen. Publiktillströmningen var väl inget att hänga i granen, men det ska ändå sägas att Fulham fortfarande har en möjlighet till en titel, och efter en seger med 3-0 mot en Premier League-konkurrent kan man inte påstå annat än att det kanske är på väg att vända för Fulham.

Manchester City ska göra processen kort

Det var en mycket oväntad mina City gick på i senaste omgången av FA-cupen. Blackburn, ett mittenlag i The Championship, gjorde livet surt för de ljusblåa på Blackburns hemmaplan, och hade bud på mer när det hela skulle avgöras. Istället fick man nöja sig med att fixa ett oavgjort resultat mot toppklubben från Manchester, och det i sin tur betydde att lagen behövs mötas ytterligare en gång innan det är klart vilka det är som går vidare till nästa omgång av FA-cupen.

Manchester City är i hysteriskt bra form för tillfället, och man kommer säkerligen inte göra om misstaget att underskatta Blackburn, och truppen man ställer på plan lär vara betydligt starkare än den man spelade med senast. City visade musklerna i ligacupen där man verkade ha svårt för att förstå hur många mål man egentligen gjorde. Ligacupmatchen mot West Ham slutade i vilket fall 6-0 och det skulle förvåna oss om City skulle missa denna match. Pellegrini lär se till att spelarna är på topp, för ett avancemang i FA-cupen gör det möjligt för City att fortfarande ha en chans på trippeln, alltså att vinna Premier League, Ligacupen och FA-cupen, vilket vi tror är mycket möjligt.

Det är kraftig fördel för City oddsmässigt, då segern tillskrivs oddset 1,11. Inte speciellt spelbart alltså, men mycket talande för hur överlägsna City faktiskt är den här säsongen.