Söndagens intressanta matcher

Nyheter

wembleySom sig bör när vi börjar närma oss helgen så är det dags att ta tag i alla de intressanta matcher från England som inte ryms på Stryktipset. Kan ni inte få nog av fotboll så rekommenderar vi er att prova på att satsa på enskilda matcher eller kanske ta det hela till en ytterligare nivå genom att spela på Europatipset, där söndagens engelska matcher brukar ingå. Både Betsson och Svenska Spel har flera fina sätt att spela på, så spana in möjligheterna nu på söndag.

Tar City sin första titel?

Det riktigt intressanta med helgen är såklart att den engelska ligacupen når sitt slutskede. Det ska nämligen spelas final mellan Manchester City och Sunderland. Sunderland, som tog sig vidare efter att ha slagit ut ett underpresterande Manchester United på straffar i andra mötet. Vägen till finalen har inte varit speciellt lätt för Sunderland, de har varit tvungna att slå ut Chelsea för att ta sig vidare och nu väntar det kanske svåraste motståndet, nämligen Manchester City, i finalen. Citys väg mot finalen har varit enklare och man, i princip, demolerade West Ham i semifinalen. Totalt vann man med 9-0 och det är inte speciellt konstigt att det är City som går in som favoriter till det här mötet.

Med tanke på att City just nu har det tufft när det gäller prestationer så kommer man säkerligen att gå helhjärtat in i varje chans man får för titlar. Visserligen har man många bra chanser den här säsongen. Även om man ligger pyrt till i Champions League efter 0-2 hemma mot Barcelona så är man fortfarande med i racet i Premier League, dessutom är en FA-cuptitel inom räckhåll (kvartsfinalen spelas 9 mars mot Wigan) så en trippel är säkerligen något som Pellegrinis mannar strävar efter. Det är med andra ord upplagt för att helgens final kommer att bli en ljusblå historia, men vad ger vi egentligen Sunderland för chanser i denna drabbning?

Faktum är att man inte ska räkna ut Sunderland. Laget gör nämligen sin första stora cupfinal på 29 år och det är en chans man verkligen vill förvalta. Skademässigt ser det bra ut för Sunderland, till skillnad från City som fortfarande har skyttekungen Aguero på day-to-day. Sunderland saknar endast målvakten Keiren Westwood, dessutom är Liam Bridcutt avstängd. Det återstår att se om Aguero kommer att göra comeback i denna match. Gör han det kommer det att bli svårt för Sunderland, men det är fortfarande inte anledning nog att tro att det blir en promenadseger för City, speciellt med tanke på att Sunderland faktiskt vann det senaste mötet mellan laget i ligan med 1-0. Dock så tror vi inte att City kommer släppa denna möjlighet på en titel och oddset talar sitt tydliga språk. 1,25 på City-vinst är kanske inte speciellt spelbart men det är också förståeligt varför det ser ut som det gör.