EttKryssTvå – lördag 1 mars

Nyheter

liverpool-fansI vanlig ordning så kommer vi att tippa helgens matcher från England. Samtidigt som Ligacupens final spelas så kommer också Premier League och The Championship spelas och vi har tagit tempen på matcherna på helgens kupong!

1.Everton – West Ham Vårt tips: X
West Ham verkar vara inne i en hysterisk form för tillfället där man hittills har vunnit de fyra senaste matcherna. Senaste vinsten kom mot Southampton och det var en imponerande seger som gjort att West Ham praktiskt taget har skjutits upp i tabellen. Man ligger nu på en relativt trygg tiondeplats, toppen av den nedre hälften och har nio poäng upp till Southampton, ett avstånd som inte är ointagligt med tanke på hur West Ham har presterat den senaste tiden. Everton å andra sidan har haft en del bekymmer, där de tagit emot stryk mot topplagen. Dock har man vunnit matcherna mot de sämre lagen ganska tydligt, men med ett West Ham i slag så kommer det här att bli en tajt match tror vi. Everton har dessutom spelat nio matcher oavgjorda på hemmaplan så det är ett troligt resultat.

2. Fulham – Chelsea Vårt tips: 2
Fulham har inte det vackraste av rader. Dock ska det sägas att man stött på ganska svårt motstånd i de senaste matcherna och tränarbytet har visat sig haft effekt med tanke på att man ändå lyckas plocka poäng. 1-1 senast mot West Bromwich var inte oväntat, WBA är Premier Leagues topplag när det kommer till oavgjorda resultat på hemmaplan. Chelsea å andra sidan har haft ett Champions League-möte under veckan borta mot Galatasaray och laget befinner sig med all säkerhet i toppform eftersom laget slåss om både avancemang i Europa och vinst i Premier League. Senast slog man Everton med 1-0, en match som vart mållös till de sista minuterna då Everton petade in ett självmål. Därmed klarade sig Chelsea och striden om Premier League fortsätter.

3. Hull – Newcastle Vårt tips: 1
Newcastle har en tung period bakom sig med många förluster där man tillåtit många mål att smita in. Turligt nog så har man Remy som i 90:e minuten såg till att man fick med sig tre poäng hemma mot Aston Villa i senaste omgången. Det kanske kommer att vara den avgörande faktorn för att prestationen ska bli bra borta mot Hull, som har en bättre rad och form. Efter en övertygande seger med 4-0 mot Cardiff lyckades man också ta sig vidare i FA-cupen och vinnarkänslan verkar finnas där. Det skiljer just nu tio poäng mellan lagen och vi tror att avståndet kommer att minska på lördag. Statistiskt sett så talar det för Hull och senast lagen möttes så vann Hull med 2-3 på bortaplan.

4. Stoke – Arsenal Vårt tips: 2
Stoke har efter vinsten mot Manchester United sett bättre ut, men man har fortfarande en lång väg att gå innan man på allvar kan börja utmana på en jämn nivå. Värvningarna som laget har gjort har haft effekten som önskades och med tanke på hur starka och målglada Manchester City är så gjorde man ändå en formidabel insats senast då man bara släppte in ett mål. Arsenal är en av säsongens stora favoriter och det kan man förstå när Giroud spelar som han gör. Trots diverse skandaler så spelar han bra fotboll och ger Arsenal mer segrar, något som också kommer att hända när Gunners gästar Britannia Stadium. Med en övertygande vinst mot Sunderland senast så finns det ingen anledning att tro att statistiken ljuger. Senaste två möten mellan lagen har nämligen slutat med vinst för Arsenal.

5. Bolton – Blackburn Vårt tips: 2
Bolton är inte alls det lag som vi är vana att se dem den här säsongen. Man har hittills haft det riktigt tungt och efter en period av förluster och oavgjorda resultat så lyckades man ändå att fixa tre poäng mot mittenlaget Watford. Det var alltså en mycket behövlig seger för Bolton för att de ska kunna hålla sig undan risken att trilla under strecket. Blackburn å andra sidan strider för att ha en möjlighet att spela playoff och ska man ta sig dit så är det läge att höja sin nivå och slå Bolton, någon som man lyckades med senast man möttes.

6. Bournemouth – Doncaster Vårt tips: X
Bournemouth har tappat betänkligt i ligan under säsongen och även fast man verkar ha hittat en jämn positionering så går trenden neråt. Samma sak gäller inte för Doncaster som strider för att hålla näsan över ytan i tabellen. Det intressanta med Doncaster är att laget tillhör ett av The Championships sämsta bortalag, man har endast lyckats vinna en enda match på bortaplan och spelat fem oavgjorda, vilket inte är ett resultat som är speciellt attraktivt. Doncaster har dock visat att de kan hålla tätt bakåt i de senaste matcherna. Bournemouth har å andra sidan visat att de kan bjuda till när de mött topplag, trots att det har betytt förluster och poängtapp. Ett oavgjort resultat tror vi är utgången här med två målsnåla lag.

7. Burnley – Derby Vårt tips: 1
Det är dags för ett toppmöte i The Championship. Tabelltvåan Burnley tar emot tabelltrean Derby i en kamp om den direktkvalificerande andraplatsen. Två poäng skiljer lagen åt just nu och för Burnley som ligger tvåa är detta verkligen en sexpoängsmatch som kan ge dem en möjlighet att distansera sig från det närmaste hotet. Något som vi tror att de kommer att lyckas med. Burnley är kanske inte det lag som gör de flesta målen framåt men de har en enorm styrka som vi tror blir helt avgörande här. Burnley har nämligen inte förlorat en enda hemmamatch under årets säsong. Tio vinster och sex oavgjorda är riktigt starkt, medan Derby istället är jämnbra på hemma- och bortaplan och har visat på att man kan ta trepoängare i täta, målsnåla matcher. Dock ligger favoritskapet på Burnley, mycket förståeligt, och vi tror att tabelltvåan tar sina tre poäng här.

8. Ipswich – Birmingham Vårt tips: X
Ipswich är ett lag som är fem poäng från en playoff-plats men med tanke på senaste tidens resultat så är det inte mycket som talar för att de kommer lyckas med att ta sig upp till sjätteplatsen. Oavgjort mot Barnsley och Blackpool, samt en förlust mot tabellettan har inte gett ett bra intryck och det ser ut som att Ipswich kommer att få problem med Birmingham. Birmingham har inte heller en rad som man hänger i julgranen men Lee Novak såg till att man tog en välbehövlig seger mot formsvaga Blackpool senaste omgången. Birmingham är dessutom starka på bortaplan, man har hittills vunnit sju matcher av 16 möjliga och det är bra med tanke på att de ligger på undre delen av tabellen. Ett oavgjort resultat är det vi tror är troligast, med viss fördel för Birmingham. Senast lagen möttes blev resultatet oavgjort, 1-1.

9. Millwall – Brighton Vårt tips: X
Millwall lyckas allt jämt att hålla sig precis över strecket, trots att laget form ser horribel ut för tillfället. Brighton, som har chans att ta sig upp på en playoff-plats har inte heller imponerat den senaste tiden och verkar ha svårt att få till målskyttet. Man förlorade senast mot Wigan hemma och även fast Jose Ulloa verkar ha fått igång sitt målskytte så är de insläppta målen det som är mest förödande. Millwalls 28 poäng på 32 matcher består av 20 poäng som de samlat på hemmaplan, det betyder alltså att Millwall är som starkast hemma, vilket ger dem en chans att fixa ett oavgjort resultat mot Brighton, något som statistiskt sett brukar hända. De fem senaste gångerna de mötts har det slutat oavgjort fyra gånger.

10. Nottingham – Wigan Vårt tips: X
Wigan går väldigt bra för tillfället och kämpar för att ta sig upp till en playoff-plats till Premier League, en plats som Nottingham redan befinner sig på. Nottingham är sett till säsongen som helhet ett lag som inte gärna förlorar matcher, hittills har man endast förlorat fem stycken och toppar listan på lag som spelar mest oavgjorda. Senaste matchen slutade dock med förlust mot topplaget Burnley och innan det spelade man oavgjort mot ligaledarna, vilket betyder att man kommer från två svåra möten och ställs nu mot lättare motstånd sett till tabellposition. Wigan har dock imponerat och man slog Cardiff i FA-cupen. Dessutom fortsätter Nicky Maynard att göra mål, vilket kommer att vara livsviktigt för klubben om man vill nå högre i tabellen. Senast lagen möttes vann Wigan med 2-1.

11. Reading – Yeovil Vårt tips: 1
Det här är blott andra gången som dessa två klubbar ställs mot varandra och det första mötet mellan lagen slutade med vinst för Reading med 0-1. Reading har för närvarande en ganska ojämn form där de blandar och ger med förluster och vinster. Yeovil har å andra sidan höjt sig ett snäpp den senaste tiden och har två oavgjorda och en vinst bakom sig. Loppet för att säkra nytt kontrakt är alltså inte kört för Yeovil, även om det ska mycket till för att man ska kunna rå på Reading. Intressant är dock att Yeovil är det bästa bortalaget bland bottenlagen, man har hittills vunnit tre matcher på bortaplan och har tre oavgjorda. Reading befinner sig just nu på sista playoff-platsen och det är säkerligen en position man vill försvara. Mot Yeovil blir det alltså seger.

12. Sheffield Wed. – Middlesbrough Vårt tips: 1
Middlesbroughs problem fortsätter. Laget har inte gjort ett enda mål på sina sex senaste matcher och det är anmärkningsvärt hur illa ställt det är med offensiven. Det laget dock kan ta med sig är att de lyckats spela oavgjort i de flesta matcherna vilket tyder på att försvaret ändå fungerar. Hade man haft målskyttar på topp skulle tabelläget se annorlunda ut och man skulle med all säkerhet vara ett av topplagen. Middlesbrough är ett av de två lag som spelar lika oftast i The Championship och bortaplan är inte lagets starka sida. Sheffield Wednesday har dock hämtat mest poäng på bortaplan så laget är starkare borta, även om man gjort bra ifrån sig hemma också. Förlusten hemma mot Charlton i FA-cupen senast lär man dock vilja glömma fort.

13. Watford – Blackpool Vårt tips: 1
Watford åkte på en förlust senast mot Bolton borta, men hade innan dess en bra formkurva där man bland annat lyckades spela lika mot Leicester i början av februari. Oavgjort mot Yeovil var dock säkerligen inget man önskade sig och man tar nu emot The Championships formsvagaste lag, Blackpool. Blackpool har, trots sin form, fortfarande lyckats spela en del matcher oavgjorda, men mot formstarka lag har de fått se tre poäng lämna matchen med motståndarlaget. Blackpool har som sagt tappat enormt i The Championship medan Watford sakta rör sig uppåt. Vi tror på hemmaseger här, där Watford är hyfsat starka.