Helgens matcher

Nyheter

chelseaDags att titta tillbaka på det som helgen hade att bjuda på och det är några resultat som sticker ut som ganska ovanliga, som dessutom ser ut att kunna avgöra en del för hur saker och ting kan tänkas fortskrida. Mest intressant i nuläget är att det är London-laget Chelsea som har gått upp i ledningen i Premier League och det trots att Mourinho gått ut och sagt ett antal gånger att Chelsea inte har någon möjlighet att vinna ligan i år. Visserligen kan det mycket väl vara en strategi från tränarens sida att försätta sig i en underdog-position, men med tanke på hur det har gått resultatmässigt så kan man knappast påstå att Chelsea inte är ett av de lag som har allra störst chans att vinna. Det man får har med i beräkningarna är att Manchester City, som i helgen slog Sunderland i ligacupfinalen, har två matcher mindre spelade än ligaledarna från London. Det skiljer sex poäng mellan lagen, vilket betyder att City mycket väl kan gå upp på samma poäng och då är det helt plötsligt två lag om det, nu när både Liverpool och Arsenal befinner sig fyra poäng bakom Chelsea.

Striden i botten

Helgens möten har också på ett tydligt sätt hackat av två lag i bottenstriden. Cardiff förlorade borta mot Tottenham med 1-0 och Fulham förlorade, föga överraskande, mot Chelsea. Det betyder att två lag med 28 spelade matcher just nu befinner sig på placeringarna längst ner i tabellen. Cardiff har 22 poäng och Fulham 21, vilket försätter lagen i en väldigt besvärlig situation med tanke på hur det ser ut ovanför dem. Strax ovanför ligger Sunderland som har 24 poäng men laget har ändå spelat två färre matcher än jumbolagen vilket innebär att det finns sex potentiella poäng att hämta. Ovanför Sunderland är lagen som kämpar om att hålla sig över strecket. Crystal Palace och West Bromwich har haft en tuff säsong hittills och de får rikta in sig på att klara kontraktet. Båda lagen har dock en match mindre spelad än jumbolagen, vilket skapar möjligheter att distansera sig ytterligare från botten om man vinner sina matcher.

Det ska sägas att än ska man inte måla fan på väggen, men om Cardiff och Fulham ska ha någon som helst chans att klara sig kvar i Premier League till nästa säsong så kommer de behöva producera framåt och plocka alla de viktiga poäng som kommer. Uppgiften lär inte bli lätt och vi tror att det är stor risk för att båda lagen spelar i The Championship nästa säsong.