Se upp för ett formstarkt Burnley

Inför veckans Stryktips Nyheter

Everton tar emot Burnley på lördag. Blir Burnley Styktipsradens skräll?Burnley parkerar på näst sista plats i Premier League, men det är ett lag som kan slå vem som helst som visar på någon form av svacka eller tveksamhet.

Segern med 1-0 mot ett Manchester City ur form och utan självförtroende säger det mesta. Lägg därtill 1-1 borta mot Chelsea och 0-0 hemma mot Spurs under senare tid. Mer formstarka lag som Southampton och Swansea blev dock för svåra, medan ett Arsenal i toppform bara lyckades med en uddamålsseger i senaste omgången på Turf Moor.

Grannen i nordväst – Everton FC – har dock en uppåtgående formkurva, men även om poängen börjat trilla in, så värmer inte spelet alls på samma nivå som exempelvis ifjol. The Toffees har med sina 38 poäng en ganska säker position ovanför nedflyttningsstriden samtidigt som de inte kommer att nå Europa League. Roberto Martinez mannar är dessutom utslagna ur samtliga cuper och har inget att spela för, förutom egen plats i nästa års trupp.

Återkomsten av veteranerna Steven Pienaar och Leon Osman är dock bitar som saknats i Evertons lagbygge under året. Båda har en förmåga att vara drivande i det kreativa spelet.

Antingen är det ett avslappnat Everton som kommer ut på Goodison Park och då kan siffrorna rinna iväg till förmån för Liverpool-laget eller så kan Burnley utnyttja en eventuell bristande motivation och får de bara The Toffees i gungning lär Goodison-publiken bli frustrerad och spelarnas självförtroende åker återigen ner i skoskaften.