Premier League mitt i veckan

Nyheter

liverpool-fansDet är speciellt roligt att kunna följa spännande Premier League-matcher som går mitt i veckan. Det är som sagt en extra krydda som gör att veckorna inte känns lika långa och tråkiga och man behöver inte gå och längta efter att de ska bli fotbollshelg. Man kan, precis som man gör när det är Champions League, gotta sig med bra fotboll på en vardag och det är inte jätteofta som det händer så man får se till att utnyttja tillfällena när de väl ges. I veckan har det varit ett gäng intressanta matcher och idag kommer det att spelas ytterligare några.

Kvartetten har blivit en trio

Arsenal tog i veckan emot Swansea hemma i London och skulle också försöka studsa tillbaka efter den förnedrande förlusten som de åkte på i derbyt mot Chelsea där man förlorade med hela 6-0. Det var på många sätt en total genomklappning av Gunners och det verkade som att de inte lyckades skaka av sig matchens känsla, för i första halvlek tog nämligen Swansea ledningen. Arsenal såg oinspirerat ut och utan kraft men så i andra så blixtrade man till under några få minuter och det tog en dryg minut för Arsenal att vända på resultatet till 2-1 genom Podolski och Giroud. Det såg då ut att kunna bli en ganska trygg seger och Arsenal backade tillbaka. I detta läge valde också Wenger att ge Kim Källström sin första chans i Arsenal-tröjan, något som han förvaltade på ett bra sätt. Dock så lyckades Flamini stå för ett dråpligt självmål i matchens slutskede så det slutade oavgjort. Därmed kan man räkna bort Arsenal från titelstriden. De kommer inte att ha med den att göra på samma sätt som City, som slog United i derbyt med hela 3-0. Det är med andra ord fastställt vilket lag i Manchester som är bäst på att spela fotboll.

Hänger Liverpool på?

Det spelas som sagt också matcher idag och den vi väljer att fokusera på är den mellan Liverpool och Sunderland. Liverpool måste gå för seger mot Sunderland för att de fortsatt ska kunna vara med och strida om Premier League. Det lär knappast vara några problem för ett Liverpool som är i storform som dessutom har fått igång Luis Suarez på bästa sätt igen. Senast mot Cardiff stod skytteligaledaren för ett hattrick och att man matchen innan slog Manchester United med 3-0 visar på att Liverpool är i utmärkt form. Sunderland, som kämpar om att hålla sig kvar i Premier League, kommer att få det mycket svårt på Anfield, speciellt eftersom att man inte alls har någon form att prata om. Gus Poyets mannar har förlorat och spelat lika mot sämre lag och det mesta talar för att Sunderland kommer att få det svårt med nytt kontrakt. Rent oddsmässigt är detta en katastrofmatch att spela på. Just nu står oddset på en Liverpool-seger på 1,16, det är alltså kraftig fördel för de röda i denna match, men det är samtidigt såklart förståeligt. Vi kanske väntar med satsningarna denna dag och njuter förhoppningsvis att högkvalitativ fotboll istället.