Målrik omgång i Premier League

Nyheter

hazardHelgens matcher i Premier League bjöd inte, resultatmässigt, på några större överraskningar, vilket inte minst den dåliga utdelningen på Stryktipset visar (5,202 kronor för 13 rätt, 72 kronor för 12, ingenting för 11). men även om slutresultaten kanske inte överraskar så mycket, så var antalet mål lite mer oväntat. Att Chelsea skulle besegra Arsenal på hemmaplan var nog något som de flesta trodde på – Arsenals form har ju inte varit riktigt på topp på senaste tiden. Men att man skulle vinna med 6-0? Och detta i Arsène Wengers 1,000: e match som tränare. Att Arsenal tidigt fick en man utvisad förändrar egentligen inte något. Den enkla sanningen är att Chelsea fullständigt krossade Arsenal, det lag som i höstas såg ut att springa hem Premier League-titeln. Nu får man vara glada att man antagligen lyckas knipa en Champions League-plats. Chelsea å andra sidan går från klarhet till klarhet, och är ett av två engelska lag som tagit sig till kvartsfinal i Champions League.

Arsenals största förlust någonsin

Arsenals förlust var deras största någonsin i Premier League (tillsammans med 2-8 förlusten mot Manchester United 2011). Men det var trots detta inte omgångens mest målrika match. Den stod i stället Cardiff och Liverpool för, när Liverpool vann borta med 6-3. Cardiff överraskade där med att ta ledningen med både 1-0 och 2-1, och när det var dags för halvtid var ställningen oavgjort, 2-2. I andra halvlek fick dock Liverpool ordning på maskineriet, och gick ifrån till 2-5. Att första halvlek var så pass jämn var inte så mycket för att Cardiff var speciellt bra, utan för att Liverpool var ineffektivt.

Målrikt även i övriga matcher

Premier League bjöd förutom dessa båda matcher på fyra matcher med sammanlagt 5 mål: Manchester City – Fulham 5-0, Everton – Swansea 3-2, Tottenham – Southampton 3-2 och Aston Villa – Stoke 1-4. Att City enkelt skulle besegra bottenlaget Fulham var kanske ingen större överraskning, och man gjorde egentligen bara sin plikt, och inte mer. Evertons seger mot Swansea var också säkrare än vad slutresultatet skvallrar om, och man ligger nu på 6:e plats i Premier League, men med bara 29 matcher spelade. Att man ska lyckas knipa en Champions League-plats verkar svårt, men inte helt omöjligt.

Tottenham verkar gå mot en av sina bästa säsonger på länge. Mot Southampton såg det ut som man var på väg mot en förlust, då man efter en halvtimme låg under med 2-0. man lyckades dock utjämna i 31:a minuten, för att sedan kvittera i början av andra halvlek. Det såg dock ut som matchen skulle sluta oavgjort, men i andra tilläggsminuten lyckades islänningen Gylfi Sigurðsson sätta 3-2-målet och ge hemmalaget 3 poäng. Man ligger nu på 5:e plats, med vissa möjligheter till Champions League-spel, speciellt om Arsenals tveksamma form håller i sig. Vad sedan gäller Stoke och Aston Villa, så började Villa bra med mål redan i 5:e minuten, för att sedan rasa samman totalt. Stoke befinner sig nu på rätt säker mark, och bör klara kontraktet, medan Villa därmed får se upp lite. Några förluster till, och man kommer att befinna sig på osäker mark.