Premier League drar igång igen med hett Silly Season

Nyheter

moyes-2Nu är vi inne i ett nytt år, där nya möjligheter hägrar och nya matcher ska spelas. Det är alltid lite speciellt att spela fotboll i januari. Dels så har man en liga som är i full gång och samtidigt så är transferfönstret öppet, vilken innebär att det diskuteras matcher lika mycket som det diskuteras övergångar. Vinterfönstret gäller för alla de stora ligorna, vilket alltid brukar innebära att spekulationerna går varma varje dag som fönstret är öppen, och det hela överskuggar ibland de olika ligorna, och de olika lagen, där tränare och ägare hela tiden försöker slå ifrån sig uppgifter från media om att en spelare skulle vara på väg bort eller att de planerar att köpa en ny.

Allt mer populärt

Detta är Silly Season, ett av två tillfällen på året där det är dags att shoppa, sälja eller kanske göra både och. Det är ett utmärkt tillfälle för lag att stärka sina lag under pågående liga eller göra sig av med spelare som har varit en besvikelse under säsongens första del. Det är intressant hur detta verkar öka i popularitet för varje år som går, och man kan numera se många olika medier fokusera helt och hållet på denna Silly Season. Samla in rykten, berätta om klara övergångar eller spekulera i vilken spelare som en viss klubb är i behov av. Det är också många fans som följer denna utveckling och det blir en nagelbitare in till sista dagen, då det alltid är någon större affär som slutförs. Vi får helt enkelt se i slutet av månaden.

Dags för nya rekord?

Det känns också som att det slås rekord för varje Silly Season när det gäller övergångssummor. En av den senare tidens mest uppmärksammade övergångar vad Gareth Bales övergång från Tottenham till Real Madrid. Det ryktades om att övergångssumman låg runt en miljard kronor. Dessutom färgades själva övergången av slitningar mellan Tottenham och Bale, då Tottenham till en början vägrade sälja, vilket fick Bale att vägra träna. Det är inte ohört att spelare gör sig svåra att hantera just för att klubben ska ha större anledning till att sälja. Vi har ett utmärkt exempel i den svenske storspelaren Zlatan Ibrahimovic som gjort detta till en konstform.