Den välkomna ledigheten

Nyheter

SuarezDet är inte bara hårt arbetande människor runt om i världen som behöver semester från deras arbeten, också fotbollsspelare behöver ha en längre vila för att kroppen på ett bra sätt ska kunna återhämta sig till fullt slag igen. De hårda fysiska påfrestningar som de olika spelarna ställs inför varje säsong kommer definitivt lämna märken på kroppen, och även fast alla spelare på denna nivå är tränade för att kunna hantera den påfrestningen så behöver också de mest tränade av människor vila sina kroppar ibland. Nu har det kommit till de engelska fotbollsspelarna, och det är med all säkerhet mycket välkommet efter en höstsäsong som varit kämpig för många lag.

Transferfönstret öppnar

Många går säkert in i ledigheten med en hel del frågor, om vad som kommer att hända med laget och dem själva, då transferfönstret öppnas i januari. Det betyder att den stora Silly Season-apparaten drar igång igen, och många spelare kommer med hjälp av sina agenter försöka hitta nya klubbar, samtidigt som vissa klubbar vill bli av med några och andra klubbar jagar som galna för att fylla på truppen inför den viktiga slutspurten av ligan.

Europaplatser på spel

Just slutspurten är viktig, och även om det har varit så att det har varit ett lag som legat i toppen större delen av serien hittills, kan det ändras ganska snabbt. Dessutom är det viktigt att satsa för att nå någon av de tre topplaceringarna, som ger lagen en direktkvalificerad plats till nästa säsongs Champions League. Det är åtråvärda platser att kämpa om, och skulle inte det räcka så finns det fortfarande en möjlighet för laget som placerat sig som fyra, då de får kvala in till turneringen som ska avgöra vilket av Europas klubblag som egentligen är det bästa. Det är inte heller fy skam att hamna på en femteplats. Man får då spela i den europeiska turneringen som är snäppet under Champions League, nämligen Europa League. Det finns alltså mycket stora intressen för alla lag att placera sig på topp fem, enbart för möjligheterna att spela i Europa, men givetvis är en seger i den inhemska ligan ett stort mål att sträva efter.