Ligacupen går vidare med semifinaler

Nyheter

agueroLigacupen, eller Captial One Cup som den också heter, har under veckan spelats och det är inte över än. Det är fortfarande en match som ska spelas innan denna omgång är klar och det ska sägas att det har hittills varit en del överraskande resultat. Sunderland, slagpåsen i Premier League som hittills haft en horribel säsong, har på något outgrundligt sätt lyckats med bedriften att slå lag efter lag och nu senast slog man Manchester United hemma med 2-1, en mycket förkrossande förlust för David Moyes mannar. Ligacupens semifinalmatcher spelas dock över två omgångar så United kommer att få möjligheten att ta revansch.

Sunderland har dock stått för en imponerade insats, dels genom att de faktiskt slog ut Chelsea innan den nu vann mot United. Frågan är var denna förmåga tagit vägen när man spelar Premier League-matcher. Helt säkert är i alla fall att Sunderland har en väldigt bra chans att ta ytterligare steg mot en titel i denna säsongs ligacup. Finalen hägrar och Sunderland kommer i så fall att möta något av följande lag, för idag spelade den första matchen i den andra Semifinalen.

Manchester City tar emot West Ham

Precis som Sunderland har West Ham, ytterligare ett bottenlag i Premier League, lyckats ta sig ända fram till semifinalen. Det är imponerande bedrifter av dessa två lag, som till synes är helt instabila i ligan. West Ham har dock haft en något enklare resa än vad Sunderland haft, de slog Tottenham som precis hade bytt tränare och samtidigt hade usel form. Nu ställs man mot en betydligt mer samspelt och effektiv maskin, nämligen Manchester City, och det kommer inte att bli lätt för West Ham att göra något åt detta kompletta lag, förutsatt att City inte underskattar motståndet. Troligtvis har City lärt sig sin läxa sedan det oavgjorda resultatet mot Blackburn i FA-cupen, så West Ham ska inte innebära något problem för City.

Det blir intressant att se vad som händer i ligan sedan, för skulle Sunderland och City mötas i final kan det mycket väl bli så att laget som leder Premier League möter laget som ligger sist. Det vore roligt att se och på ett litet sätt så håller man väl alltid lite mer på underdogen, förutsatt att man inte har några specifika sympatier för något av lagen. West Ham kommer Manchester City i alla fall att enkelt klara av. Oddset är låga 1,16 så knappast spelbart, men det är en säker vinst vilket som.