Oväntade resultat från helgen

Nyheter

Helgens omgång av Premier League gav oss några rejäla överraskningar. De tänkta topplagen som hade en chans att rycka ifrån lite i toppen tappade poäng, och vissa åkte till och med på en svidande förlust. Skalperna som togs var ovanligt många och det visar på att årets omgång av Premier League kommer att vara en oviss och spännande historia, ända till målsnöret.

Moyes leder just nu ett mittenlag

Det går inte riktigt att förstå varför Manchester United har spelat som de gjort, med tanke på det material som de har att tillgå. Det går inte enbart att skylla på ett mittfält som inte presterar, laget ser märkbart påverkat ut. Kanske handlar det om att vara mätta. Kanske handlar det om förlorat förtroende för ledning. Oavsett så borde de ligga högre än de gör. Mot Newcastle i lördags var de piskat att vinna för att inte förlora mark, och på hemmaplan borde man kamma hem tre poäng. Men Newcastle ville annat, och gick därifrån med segern. Det ger fortfarande bra betalt att spela på en United-förlust, och denna match var inte ett undantag. Oddsen på Newcastle-vinst gjorde att många kloka säkert gick rikare ur drabbningen.

Southhampton visade styrka mot City

Det var inte enbart United från Manchester som hade det jobbigt i lördags. Även lokalkonkurrenten City hade det svårt borta mot Southampton. Det började dock bra, och Agüero inledde målskyttet redan i tionde minuten. Southampton stretade dock emot, och oddset 1,83 flög all världens väg när Osvaldo prickade in 1-1 strax innan halvlek. Andra halvlek gav inte mycket att berömma, det var ett ställningskrig där ute, och det slutade tillslut oavgjort. Den som satsat på ett likaresultat kunde hämta ut fina pengar till ett odds omkring 3,50.

Spurs höll för trycket

Tottenham gästade bottenlaget Sunderland i helgen och letar frenetiskt efter ett system som ger dem en mer stabil grund i tabellen. Det började dock ganska illa när Adam Johnson nätade i 37:e minuten, men det gav Tottenham ett uppvaknande de behövde. Paulinho nickade in kvitteringen strax innan halvtid. Turligt nog lyckades Spurs få in en boll till, och det tack vare Sunderland. John O’Shea gjorde mål i eget nät och 1-2 blev ett resultat som höll sig. Tottenham kunde därmed håva in tre poäng till, med ett vinnarodds (som kanske skulle varit högre) på 1,80 gånger pengarna.