Origins of Rugby Football

FA-Cupen

Rugby spelades först 1820, och det liknade fotboll genom att spelare fick fånga bollen och sparka den ur händerna. School House vs. Rest of the School, till exempel, hade ingen gräns för antalet spelare på vardera sidan. När drottning Adelaide besökte skolan 1839 tillhandahöll School House (75) ’resten’ (225). Ett försök skulle inte tjäna poäng, men det skulle göra det möjligt för en sida att ”försöka” att göra en poäng genom att ta ett ”släpp i mål”. Med så många spelare på varje sida var det svårt att uppnå och spel kan ta upp till fem dagar. The Close var ursprungligen tre grova fält och terrängen planades inte förrän i slutet av 1850-talet. Får betade på detta land fram till början av 1900-talet. För närvarande finns det inga skriftliga regler!

William Webb Ellis, en lokal unge från Town House, var den första som sprang med bollen 1823, även om regeln inte omedelbart fastställdes. Att springa med bollen var en populär sport 1830, men de första kodifierade reglerna publicerades inte förrän 1845. Pojkarna kom med dessa regler. Ellis föddes nära Manchester men flyttade till Rugby som barn. Han gick vidare till Oxfords Brasenose College, där han fick Holy Orders. År 1872 dog han i Frankrike och hans kyrkogård sköts av den franska RFU.

NYCKELORDEN OCH BOLLEN

Den ursprungliga Rugby-bollen var rund, men med tiden utvecklades den till den ovala den är idag. De kom i olika storlekar, beroende på grisens urinblåsa från vilken de konstruerades. Gilberts, en lokal bootmaker, började producera bollar för att försörja skolan. Pojkarna levererades av andra, särskilt London, och det var den här tillverkaren som utformade den uppblåsta innerdelen och pumpen.

Många av orden som används i dagens spel har sitt ursprung här. Till exempel kommer termen ”försök” från de dagar då en touch-down inte resulterade i poäng utan tillät en spark i mål. Alla termer ”offside”, ”knock on”, ”touch” och ”goal line” kommer från de ursprungliga skolfotbollsbestämmelserna.

Rugby Ball är en boll som används i rugby.

Eftersom RFU: s kommitté 1871 huvudsakligen bestod av OR, var Rugby School det enda laget som spelade i vitt. England bar också vitt. Eftersom School House var det enda huset som spelade som en enda grupp fram till 1850, var det det första laget som hade på sig ett enhetligt kit (långa flänsar, skjortor och mössor). Tidigare spelade pojkarna i sina vanliga skoluniformer på lag bestående av medlemmar från flera hus. Den första ”utländska” matchen spelades 1867 mellan ORs och staden. Vid 1876 hade lagen krympt till 20 spelare och så småningom till 15. Fram till 1888 var interna lag kvar vid 20. 1896 spelades den första skolmatchen mot Cheltenham, och ORs utgjorde hälften av den första Englands internationella sidan. 1871 grundades RFU (huvudsakligen bestående av OR) och den första nationella koden upprättades. Fram till slutet av 1880-talet behöll Rugby-pojkarna och ändrade till och med sina egna regler. Pojkar skulle ha slipade stövlar med naglar i för extra hacking i början när det inte fanns några domare. Pojkar som ansågs tillräckligt bra för att spela för de stora lagen fick ”uppföljning” -mössor, som utvecklades till det internationella locket som fick landets bästa spelare.

Verktygssatsen

Tidigare Rugby School-studenter grundade Calcutta (Rugby) Football Club i januari 1873. Med avgången från ett närliggande brittiskt arméregemente (och, kanske ännu viktigare, tillbakadragandet av fri alkohol på klubben!), Minskade intresset för rugby i och sport som tennis och polo blomstrade eftersom de passade bättre i den indiska miljön.

Medlemmar i Calcutta (Rugby) fotbollsklubb valde att bevara klubbens minne vid liv genom att de resterande 270 silverrupierna på sitt bankkonto smält ner och förvandlades till en trofé när klubben avskaffades 1878. Pokalen gavs sedan till Rugby Football Union (RFU) som ”den bästa metoden för att uppnå ett permanent bestånd för Rugby Football.”

Calcutta Cup används fortfarande idag för att tilldela vinnaren av England mot Skottland rugby union match som äger rum under den årliga Six Nations Championship.