badasssports

Fotboll regler

FA-Cupen

Fotboll (fotboll) är en av världens äldsta sporter, och den är också en av de mest kända. Fotbolls-VM representerar toppen av det internationella spelet. Turneringar som EM, Copa America och African Cup of Nations hålls också. De starkaste inhemska ligorna inkluderar Englands Premier League, Spaniens La Liga, Italiens Serie A och Tysklands Bundesliga (Bundesliga). Fotboll är ett annat namn för sporten på vissa ställen i världen.

Spelets mål

I fotboll är målet att göra fler mål än din motståndare i ett 90-minuters spel. Spelet är uppdelat i två halvlekar på 45 minuter. Efter de första 45 minuterna av spelet får spelarna en 15-minuters paus som kallas halvtid. De andra 45 minuterna börjar, varvid den tid som bedöms nödvändig av domaren (skadetid) läggs till.

Spelare och deras utrustning

Det finns 11 spelare i varje lag. En målvakt och tio utespelare utgör denna grupp. Tonhöjden varierar beroende på plats, men de är vanligtvis 120 meter långa och 75 meter breda. Det kommer att finnas en 6 yard låda intill målmunnen, en 18 yard låda som omger 6 yard lådan och en mittcirkel på varje tonhöjd. När det gäller storlek måste ena halvan av tonhöjden vara en spegelbild av den andra.

En fotbollsmatch kräver bara två utrustning: en plan och en fotboll. Spelare visas också sportiga dubbade fotbollsskor, benskydd och matchande shorts. Eftersom målvakter är de enda spelarna som får hantera bollen kommer de också att ha på sig vadderade handskar. Varje grupp leds av en kapten.

Håller poäng

För att göra mål måste bollen komma in i din motståndares mål. För att kunna betraktas som ett legitimt mål måste hela bollen passera mållinjen. Förutom handen och armen upp till axeln kan någon del av kroppen göra mål. Målet i sig består av en 8 fot hög och 8 yard bred ram.

Spelets framgång

Du måste göra fler mål än dina motståndare för att vinna. Förutom i cupmatcher, där spelet kan gå till förlängning eller till och med en straffkonstruktion för att avgöra vinnaren om poängen är jämna efter 90 minuter, slutar spelet oavgjort. Med undantag för målvakter, som kan använda någon del av sin kropp inom 18 yard boxen, måste spelarna sparka bollen med fötterna och får inte använda sina händer (varav mer kan hittas i nästa avsnitt).

Fotbollsregler (fotboll)

  • En match består av två 45-minutershalvor åtskilda av en 15-minuters vilopaus.
  • En match kräver minst 7 spelare och varje lag måste ha minst 11 spelare (inklusive en målvakt som är den enda spelaren som får hantera bollen inom 18-lådan).
  • Konstgräs eller naturligt gräs måste användas på planen. Platsstorlekarna kan variera, men de måste vara mellan 100 och 130 meter långa och 50 till 100 meter breda. En rektangulär form runt utsidan av tonhöjden måste anges med utanför gränserna, två sex yardboxar, två 18 yardboxar och en mittcirkel. Ett straffområde 12 meter från både målen och mittcirkeln måste också vara synlig.
  • Kulan måste vara rund i formen och ha en omkrets på 58-61cm.
  • Varje sida har möjlighet att namnge upp till sju ersättare. Bytningar kan göras när som helst under hela spelet, där varje lag har högst tre byten. Om alla tre ersättare används och en spelare tvingas lämna planen på grund av skada kommer laget att tvingas spela utan en ersättare.
  • En domare och två assisterande domare krävs för varje spel (linjemän). Domarens ansvar är att hålla reda på tiden och fatta alla nödvändiga beslut, till exempel foul, frispark, kast, straffar och extra tid i slutet av varje halvlek. När som helst under hela matchen får domaren samråda med assistentdomarna om ett beslut. Assistentdomarens uppgift är att upptäcka offside i spelet (se nedan), kasta in för vardera laget och hjälpa domaren i alla beslutsprocesser vid behov. Om spelet går till förlängning eftersom båda lagen är ojämna kommer 30 minuter att läggas till i form av två 15-minutershalvor efter de tilldelade 90 minuterna.
  • Om sidorna fortfarande är ojämna efter förlängning krävs en straffkonstruktion.
  • För att betraktas som ett mål måste hela bollen passera mållinjen.
  • En spelare kan tjäna ett gult eller rött kort för brott som begås, beroende på svårighetsgraden. detta bestäms av domaren. Ett gult kort fungerar som en varning, medan ett rött kort resulterar i spelarens utkast. Ett rött kort är lika med två gula kort. En spelare som har fått utvisning kan inte bytas ut.
  • Ett inkast tilldelas när en boll slås ur spel av en motståndare på en av sidelinjen. Det är en målspark om den kommer ur spel från en anfallande spelare på baslinjen. Det är en hörnspark om den kommer från en försvarare.

I fotboll finns det en regel som kallas offside-regeln.

När ett pass levereras genom Ugh till en anfallande spelare som är före den sista försvararen, kan offside kallas. Offsideområdet är avsett att avskräcka spelare från att bara vänta på ett pass nära motståndarens mål. När bollen spelas för dem måste de placeras bakom den sista försvararen för att vara på plats. Om spelaren är framför den sista försvararen anses han vara offside och en frispark tilldelas det andra laget.

I sin egen hälft kan en spelare inte fångas i offside. En målvakt betraktas inte som en försvarare. Spelaren anses inte som offside om bollen spelas bakåt och han är framför den sista försvararen.