Manchester City bäst i premiäromgången

Nyheter Premier League

Så var äntligen premiären avklarad och som vanligt fanns där några besvikelser och några överraskningar.

Tippastryktipset.nu följer Premier League-lagen under augusti med att skriva om deras möjligheter, men också lyfta fram klubbarnas historia. Vi håller på fram till transferfönstret stänger och när alla lag handlat färdigt avlägger vi ett tips om ligaplacering samt följer lagens väl och ve fram till säsongsslut, särskilt ur ett stryktipsperspektiv.

Manchester City imponerade mest

Bäst i premiäromgången var tveklöst Manchester City. I den något ovissa bortamatchen mot West Bromwich ställdes City mot Said Berahino och nyförvärvet Rickie Lambert i en sällan skådad offensiv uppställning för att vara Tony Pulis. Manuel Pellegrinis namn nämndes dessutom bland de managers som låg sämst till att klara säsongen ut. Men det är på plan det ska avgöras och City visade vart skåpet skulle stå samtidigt som Tony Pulis nog ångrade sin offensivlusta lika mycket som Erik Hamrén borde gjort när Sverige skulle åka till Holland och lira ut totalfotbollens moderland med hjälp av ”shining”. Yaya Touré såg piggare ut än på länge. Kritiserade Vincent Kompany fick till och med göra mål och David Silva flöt fram över plan, precis som förr. Och då vilade man matchotränade Kun Aguero som fick hoppa in när allt var avgjort. Magin finns hos David Silva och Pellegrinis lag är oerhört beroende av spelgeniets form. Aguero kommer göra mål. Han såg pigg ut när han kom in, men det är Silva som måste flyta fram över plan och dirigera spelet. Även Raheem Sterling var vass i steget, men missade tyvärr två kanonchanser.

Bra start även för Crystal Palace och Leicester

Alan Pardews Crystal Palace gjorde ingen besviken och infriade förväntningarna om en bra säsong när de avfärdade Norwich borta med 3-1. The Canaries hade ett stort bollinnehav, men The Eagles vann fighten och med visst eftertryck. Det kommer bli tufft att möta Crystal Palace, särskilt om Pardew lyckas hålla i denna fina start. Det finns en hel del kompetens i laget och nyförvärvet Yohan Cabaye fick dessutom avgöra.

Leicester City glänste i premiären och förnedrade Sunderland i en match som tillslut bara blev 4-2. Claudio Ranieri kanske lyckas hålla fast vid den energi som rådde i slutet av förra säsongen? I nästa omgång väntar West Ham på Upton Park, vilket kan bli lite av en fingervisning om vart The Foxes står formmässigt.

Matchtjuvarna Aston Villa och Liverpool

Omgången bjöd också på två riktiga tjuvvinster, där Aston Villa punkterade AFC Bournemouths entusiastiska premiär med matchens enda mål, för att inte tala om Liverpool som tog hem alla tre poängen i en rätt händelsefattig match mot Stoke. Coutinhos mål var dock något alldeles speciellt och klås egentligen endast av Ross Barkleys kanonmål för Everton mot Watford. Brendan Rodgers Liverpool behövde lite flyt och kanske kommer just detta premiärmål att bli oerhört viktigt för lagets kommande matcher. West Ham lurade Arsenal på alla tre poäng efter en synnerligen tuff debut för Petr Cech och Chelsea lyckades inte få mer än oavgjort hemma mot Swansea. Dessutom blev målvakten Courtois utvisad. Jose Mourinho var allmänt sur efter matchen och överklagar nu utvisningen. Inför premiären var det mest Arsenal och Chelsea det talades om och Manchester City var nästan bortglömt. Säsongen är lång, men en sak är säker – City blir att räkna med.

Till helgen stundar därmed några intressanta stryktipsmatcher. Succélagen från första omgången West Ham och Leicester drabbar samman i stryktipsmatch 5 på Upton Park. Medan de två stora förlorarna från premiären – Sunderland och Norwich får en snabb chans att direkt ta tag i säsongen i stryktipsmatch 1.

Övriga Premier League-matcher är:

Swansea mot Newcastle i stryktipsmatch 2, Spurs mot Stoke i stryktipsmatch 3 och Watford mot West Bromwich i stryktipsmatch 4. Har oerhört svårt att se Swansea förlora sin match, men i övrigt är det helt öppna historier. Mot en ny omgång!