Intressant omgång – mitt i Silly Season

Nyheter

stolarDet är ryktenas tid för tillfället. Det är under januarifönstret som flera lag har möjlighet att värva nytt för att se till att man antingen håller sig kvar i nuvarande liga eller att man kan varva spelare som säkerställer att en topplacering är i hamn när säsongen slutar. Det är en intressant tid, inte enbart för fotbollsspelare och deras agenter, utan också för alla supportrar av de olika engelska lagen. Varje år verkar denna företeelse bli allt större, och ofta är det svenskar som är inblandade. Så har det även varit under januari 2014.

Den största övergången, ur svenska ögon sett, är det lån som nu äntligen John Guidetti får gå på, för att börja konkurrera med Peter Crouch i Stoke. Crouch är lite till åren, så det lär bli mycket speltid för den gamle BP-spelaren. Dessutom verkar det snart vara klart att vi får svensk representation i Roma, något som inte hänt sedan Chippen Wilhelmsson var där en vända. Talangen Valmir Berisha sägs vara i princip klar. Dessutom rycks det i andra spelare, som sig bör. Albin Ekdal ryktas exempelvis vara på väg till Tottenham. Det är en spännande tid att leva, men låt oss ta en titt på vilka intressanta matcher det finns att välja på som lördagsunderhållning.

Guidetti redan från start i Stoke?

En högintressant match att hålla ögonen på är den som spelas mellan Crystal Palace och Stoke. Inte enbart är det intressant ur en ren spelmässig vinkel, det är också intressant för våra svenska ögon då det sägs att John Guidetti eventuellt skulle kunna vara så matchklar att han går in direkt i startelvan för bortalaget. Och vad passar egentligen bättre än att möta Crystal Palace i en premiärmatch? Det är, så att säga, den perfekta uppvärmningen. Crystal Palace har det tungt i ligan och ligger sist, medan Stoke ligger på betydligt tryggare mark. Det ska ändå sägas att det endast skiljer sex poäng mellan de två lagen, så mycket kan hända bara på några få omgångar. Men Stoke ger ett intryck av att vara en klok klubb när det gäller värvningar, och att ha kunskaper från Citys ledarstab i managern Mark Hughes gör det knappast sämre. Att oddset på Stoke-seger är 3,20 känns nästan som en förolämpning, vi tror på en klar tvåa här, alltså riktigt bra odds!

Kommer Norwich någonsin att vinna igen?

Den senaste vinsten som Norwich kan visa upp inträffade den 7 december förra året, det är alltså mer än en månad sedan som laget mäktade med en trepoängare i ligan. Svensklaget har haft det minst sagt tungt den senaste tiden och aldrig riktigt fått till det, dessutom fick de uppleva en svidande förlust mot Fulham i FA-cupen. Det måste göras något i Norwich och det måste ske snabbt för att man inte ska förlora alldeles för mycket och riskera nerflyttning. Hull, å andra sidan, ligger tabellmässigt betydligt bättre till. Efter en mycket övertygande vinst mot Fulham har man förlorat två raka matcher, visserligen mot toppmotstånd. Dessutom är de vidare i FA-cupen, så att oddsen talar till Norwichs fördel tycker vi är märkligt, mycket välkommet såklart, men fortfarande märkligt. 3,10 i odds på Hull, ett givet val!

I övrigt så är det en riktigt intressant kupong där det egentligen bara finns tre säkra matcher som vi bedömer det. Det är Arsenal, City och Liverpool som känns säkra, de övriga kan egentligen gå hur som helst (förutom de vi nämnt ovan). Det betyder att det kan bli riktigt fina pengar i utdelning på lördag!