En spännande 22:a omgång

Nyheter

chelseaUnder helgen har den 22:a omgången av Premier League, säsong 13/14, spelats. Det var en händelserik omgång där det var många intressanta saker som hände, som förmodligen kommer att ge rejäla avtryck på hur sluttabellen kommer att se ut. Den kanske allra mest utmärkande matchen under helgen var den mellan Chelsea och Manchester United. United har bevisat dålig form, medan Chelsea i sin tur har gått som tåget den senaste tiden. Mourinho valde att starta matchen med veteranen Samuel Eto’o, och det gjorde han helt rätt i. United var piskade att vinna matchen för att verkligen har möjlighet att hänga på i toppen, men den bollskicklige anfallaren från Kamerun gjorde livet surt för Manchester-klubben genom att göra ett hattrick.

Matchen slutande 3-1 till Chelsea, som befäste tredjeplatsen i tabellen, och har nu United tolv poäng bakom sig. Med endast 16 omgångar kvar av Premier League så ser det minst sagt ut som att Uniteds enda realistiska mål i ligan är en fjärdeplats. Liverpool, Everton och Tottenham vill dock säkert ha något att säga till om när det gäller den saken. Den 22:a omgången avslutas idag, genom matchen mellan Everton och West Bromwich.

Tar Everton chansen?

När Liverpool verkar tappa något i form, genom bland annat 2-2 mot Aston Villa i helgen, så är det betydligt mer öppet bakom de tre mest formstarka lagen. Det är en fjärdeplats som det ska stridas om, och de tre lag som just nu har mest med den positionen att göra har dessutom en reell chans att klättra ännu högre. Den sista matchen som spelas i omgången är som sagt den mellan Everton och West Bromwich, och Everton har ett utmärkt läge att återigen ta sig uppåt i tabellen.

West Bromwich har städat lite i leden, och Pepe Mel, tidigare manager i Real Betis, kommer nu göra sin första match för sin nya klubb. West Bromwich har en fruktansvärd rad att se tillbaka på när det gäller matcher, de har bara vunnit en av de senaste 12 tävlingsmatcherna som de deltagit i. Inte direkt ett komfortabelt läge att ta över, men något måste hända, och bevisligen behövs det ledarbyte ibland för att styra in skutan på en bättre väg. Det som dock talar till West Bromwichs fördel är deras facit mot just Everton. West Bromwich har vunnit fyra av sex möten mellan lagen, och det borde inspirera vilket lag som helst att överprestera, dessutom med tanke på att de spelar hemma.

Förlusterna för West Bromwich har inte varit några överkörningar, och de oavgjorda resultaten är kanske fler än vad de hoppats på, men förlusten mot Southampton senast svider säkerligen. Everton har inte haft superform senaste tiden, och förlusten strax efter jul mot Sunderland visar tydlig på det. Lyckligtvis har man haft ett ganska lätt spelschema sedan dess, men det finns fortfarande vissa frågetecken. Vi är inne på att ett oavgjort resultat är det allra troligaste, och med ett odds på 3,35 är det dessutom mycket spelbart för alla som är sugna på att vinna pengar!