Cupdrabbningar i England

Nyheter

Det är nu hög tid att börja titta framåt och se vad vi har framför oss i veckan. Det kommer att spelas kvartsfinaler i Capital One Cup och nu ska det avgöras om det blir favoritsegrar eller om någon av överraskningarna kan ta sig vidare till semifinal. Det är två mycket intressanta matcher, där United går upp mot Stoke på bortaplan och Spurs tar emot West Ham. Båda möten kommer med all säkerhet laddas med en viss känsla, som kommer betyda att högstanivå krävs för avancemang.

Kan Stoke på nytt rubba United?

Senast lagen möttes i Premier League såg det ut som att Stoke skulle gå mot en mycket överraskande och sensationell seger över United, men efter att laget tagit sig samman kunde slutresultatet skrivas till 2-2, vilket betyder att Stoke fortfarande aldrig har slagit Manchester United. Stoke har också haft en ganska problematisk väg i cupen, det krävdes både förlängning och straffsparkar innan det stod klart att det var The Potters som gick vidare. En mycket spännande match var det mot Birmingham och säkerligen gav förra helgens seger mot Chelsea mersmak på de stora klubbarnas skalper. Vad passar egentligen bättre att ta den sista av de stora skalperna på hemmaplan i en cup och samtidigt slå ut ett United, som ändå är på uppgång efter en svag säsongsinledning? Vi tror och hoppas på att Stoke kan överraska och sätter gärna en slant på Stoke, till ett odds på 4,10!

Ett Tottenham i stormvindar ska krångla sig vidare

Det har hänt extremt mycket kring Tottenham den senaste tiden. Inte bara åkte man på den andra utskåpningsförlusten för säsongen i helgen, tränaren Andre Villas-Boas fick ”på ett ömsesidigt sätt” lämna Spurs, vilket betyder att han blev sparkad. Kickandet av Villas-Boas känns väldigt panikartat och som ett dåligt beslut, och efter att Villas-Boas fått börja bygga laget ska det nu på nytt monteras ner för att formas om. Den vetskapen, att man inte har någon tränare, plus att självförtroendet sviktar, gör att vi tror att Spurs kommer få det svårt hemma på White Hart Lane mot West Ham. Trots det så tror vi att de krånglar sig vidare, dels för att de behöver spela för sin egen ära, plus att de möter ett lag som varvar förluster med oavgjorda resultat i ligan. 1,44 i odds för Spursseger känns lite snålt, men vi är villiga att ta det.