Helgens Premier League-matcher

Nyheter

Onsdagen bjöd oss på makalösa upplevelser, precis som vi kan förvänta oss från världens högst rankade liga. Att Suarez lyckades med bedriften att näta fyra gånger under en och samma match är fotbollspoesi. Vi är helt enkelt väldigt bortskämda med riktigt bra fotboll från England, och läget ser allt mer spännande ut för varje omgång som spelas. Vilka lag ska egentligen rycka i toppen? Kanske kommer denna helg ge oss svaret.

Ett Southampton i fritt fall tar emot City

Southampton har imponerat i säsongsinledningen, men det verkar som att verkligheten har hunnit ifatt laget, för de tre senaste matcherna har resulterat i svidande förluster och laget har tappat mark i tabellen. Man ska dock veta att laget fortfarande är med i racet om topplaceringarna, så de är ännu inte uträknade. Frågan är bara vad de ska kunna sätta emot Manchester City, som numer går som tåget och verkligen har hugg på toppen. Det ska erkännas att City inte har de bästa av bortafacit denna säsong, så det kommer inte bli någon överkörning, men med ett City i form mot ett Southampton i uruselt slag känner vi oss trygga med en tvåa till hyfsade 1,83 i odds.

Liverpool – målsprutan i PL

Vad har egentligen hänt med Liverpool? Det är en berättigad fråga, laget har visat sig vara enorma under säsongsinledningen, framför allt på hemmaplan. Det man i princip kan räkna med är att det kommer bli mycket mål på Anfield, och vi har ingen anledning att tro att det kommer att se annorlunda ut när Suarez och grabbarna tar emot West Ham på lördag. Det är alltså befogat att kryssa i en etta i ditt tips här, för vi kan inte se någon annan utgång. West Ham har inte alls hittat strukturen på spelet, och varken borta- eller hemmamatcherna tillhör deras styrkor. Liverpool till ett ganska mediokert, men säkert odds på 1,33, blir vår satsning.

Tottenham letar efter stabilitet

Spurs letar allt mer desperat efter en kontinuitet i laget, och kan ändå skatta sig lyckliga att det har gått så bra som det har gjort den senaste tiden. Laget har enorm potential och ibland ser man vad de kan åstadkomma, speciellt i matchen mot United. Det gäller bara att hitta en stabil form av spel och när Spurs gästar Sunderland ges tillfället till att hitta den formen. Sunderland ser allt mer ut som att bli slagpåsen i Premier League, de befinner sig just nu på en sistaplats i tabellen, men har ändå imponerat bitvis mot de större lagen. Tre mål mot Chelsea senast visar att de kan, och Spurs behöver därför vara på tårna för att ta hem segern. Vi tror att de gör det och sätter våra pengar till ett hyfsat odds på 1,80.