Helgens Premier League

Nyheter

En lördag är inte en riktig lördag om det inte spelas högklassig fotboll i England. För oss, och många med oss, så är dessa dagar närmast heliga i betydelse, och att bänka sig framför Premier League en ledig dag är det många som längtar efter när veckan börjar närma sig helg. Turligt nog så är de allra flesta av er sedan en tid tillbaka redan lediga, och några har säkert också varit ute på diverse mellandagsreor. Så kanske har du lyckats göra en hel del bra affärer under dagen och nu bara sitter och avvaktar tills matcherna blåses igång. Det gör vi med.

Den västra bottenstriden

Som ni säkert är helt medvetna om så är det inget lag som vill vara slagpåsen i tabellen, laget som alla slår och som huserar i de nedre regionerna med hot om nedflyttning. Vissa lag ligger strax över denna gräns, den linje som skiljer de som får stanna kvar från de som ska flyttas ner. Det gäller för både West Bromwich och West Ham, och det är dags att börja vinna lite mark på bekostnad av andra. Det kommer med all säkerhet att bli ett mycket intressant möte, då West Ham senast vann mot West Bromwich, och ändå bara hade 39 % i bollinnehav. Det betyder att Albions hade ett stort spelövertag matchen igenom, dessutom på bortaplan, men ändå åkte på stryk med 3-1. West Ham har säker gott om självförtroende just nu då man är vidare i ligacupen, så man kommer stå som favorit och det betyder att West Bromwichs försvar måste ha en bra dag för en chans att plocka poäng. Ett odds runt 2,00 gånger pengarna på en West Ham-seger är med andra ord ett bra spel.

United vill ha revansch på Carrow Road

norwichNär man ändå är inne på möten där överlägsna lag har slagits av det underlägsna så kan man också nämna Norwich mot United. Senast United gästade Carrow Road fick man se sig besegrade. Detta var också under säsongen som man med stort självförtroende tog hem hela ligan, så det är ett möte som verkligen sticker ut. United är ett lag som arbetat sig i form och det ska inte vara några problem denna gången att plocka hem tre poäng. Norwich har mycket att slåss för, och med lite inspiration kan de förbättra sina aktier i positioneringen. Dock tror vi att tvåan är given på tipset, och där har vi vårt trygga odds för dagen!