Den tuffa julen i Premier League

Nyheter

trött-spelareDet är märkbart för alla intresserade av engelsk fotboll att schemat har varit tufft nu under julen, och det är inte över än. För många av lagen har det säkerligen varit tufft i dubbel bemärkelse, inte bara har man väldigt slitna kroppar som skriker efter vila, dessutom befinner sig kanske laget i en situation som man inledningsvis kanske inte hade räknat med.

Men det finns också något brutalt ärligt över att det ser ut såhär. När spelschemat är betydligt behagligare så är skrällarna mer benägna att inträffa och när väl allting ställs på sin spets innebär det att det är de tuffaste av de tuffa som går segrande ur striderna. Det är i lägen som detta som agnarna kommer att skiljas från vetet, där förberedelser och träning kommer att visa resultat, antingen i positiv eller negativ bemärkelse. Det är just i tuffa spelscheman som innebörden av försäsongsträningen kommer att spela ut sin rätt. Hur bra och effektivt tränade man egentligen inför säsongen? Det är en grundträning som behöver finnas där när det verkligen gäller och kroppen är sliten. Med en bra försäsong har man alla möjligheter att som spelare hantera den kämpiga tid som lagen i Premier League just nu är mitt uppe i.

Det är också här som spelare kan få en möjlighet att skina, som normalt kanske innehar en plats på bänken, utanför startelvan. Lagen ser det ofta som en nödvändighet att varva spelare i tider av hårt pressat schema, vilket innebär att fler kommer att få chansen att visa vad de går för i matcher av hög betydelse. Talang och inställning blir viktiga egenskaper att ta med sig när man ska gå ut och visa att man minsann också förtjänar att övervägas när det gäller laguttagningar.

Det här är alltså tiden för lagen att bita i det sura äpplet, ta smällen och fortfarande stå upp. Genom att noggrant och strategiskt planera för dynamiska startelvor kommer man att vara väl förberedd i julens hektiska schema. Det återstår bara att se vilka som gör det bäst, och normalt sett så är det här tiden då topplagen visar just varför de är topplag.