Boxing Day Football

Nyheter

Som sig bör så spelas det såklart fotboll på annandag jul. Premier League-lagen är just nu mitt i ett riktigt hektiskt schema som betyder att de kommer att behöva spela många matcher under ett fåtal dagar innan ledigheten kommer strax efter nyår. Det är såklart uppskattat av alla oss jullediga fotbollsälskare och efter att ha låtit julafton få sin beskärda del så är det dags att gå tillbaka normaliteter igen, med den extra kryddan att du är ledig. Det betyder att du kan ägna ovanligt mycket tid till att titta på fotboll. Och det finns mycket intressant att se på!

Tottenham har mycket att bevisa

Laget från norra London har minst sagt haft en tuff period den senaste tiden. Det måste kännas frustrerande för ett lag som har så pass mycket talang, och samtidigt en av de bredaste trupperna i England. Men ändå lyckas de inte få till spelet helt och hållet, och att sparka Andre Villas-Boas måste ändå ses som en ganska impulsiv och desperat handling. Man skulle gärna sett honom få chansen att bygga Spurs ytterligare, men gjort är gjort och det är bara för Tottenham att försöka ta sig tillbaka, något de verkligen kommer behöva kämpa för nu när dessa viktiga matcher spelas. De gästas av West Bromwich, och efter en jobbig förlust i cupen nyligen mot West Ham, är inget av bottenlagen en enkel match för Spurs. Hemma har de också bevisligen haft svårt, så ett en helgardering på tipset lär det bli för den kloke, och oddsen kommer med all säkerhet vara mycket spelbara.

Toppmöte i världsklass

Suarez har varit helt brutal i inledningen av Premier League. Han fullkomligen sprutar in mål och det trots att han ändå var avstängd de första matcherna efter att ha bitit (!) en motståndare. Han agerar lite tvivelaktigt ibland, men det går inte att förneka hur extremt duktig han är på det han gör. Det samma gäller motståndarna för dagen, Manchester City. Detta kommer med all säkerhet att bli en holmgång av sällan skådad klass, med två lag som just nu har riktigt bra form.