Helgens matcher i den Engelska ligafotbollen

Nyheter

Som sig bör så här års så var det en helg fylld med högklassig fotboll från England. De europeiska turneringarna börjar gå in i sitt slutspel och de flesta lagen börjar arbeta sig fram mot en stabil form nu efter att ett antal matcher har gått. Många kanske tycker att denna serielunk egentligen är rätt obetydlig men det gäller att positionera sig och skapa en bra driv i sitt lag. I helgen har vi sett flera visa prov på att de inte släpper bollen för tidigt.

Arsenal gjorde vad de skulle mot Cardiff

På förhand så kunde man se att Cardiff hade ett resultat där topplag har haft svårt, framför allt när det kommer till att möta Cardiff på hemmaplan. Arsenal har dock varit ett väldigt stabilt lag i säsongsinledningen och visade inte heller på någon speciell nerv i matchen. Ramsey, som började sin karriär i just Cardiff, var den som såg till att hans gamla lag inte hade något att säga till om. Med två mål från hans sida kunde Arsenal ganska enkelt plocka hem tre poäng och ytterligare befästa sin position i toppen av tabellen.

West Ham höll för hemmatrycket

Det lilla Londonderbyt visade sig bli precis som de flesta förutspått. Visserligen var det en första halvlek som slutade mållös och inte gav speciellt mycket att glädjas över, men tidigt i andra visade Mohamed Diamé att historien höll på att upprepa sig beträffande lagens tidigare möten. 1-0 höll sig sedan länge och efter en rad byten blev det tydligt övertag för West Ham och sista tio slutade med två mål till för hemmalaget. Det blev som det nästan alltid blir mellan lagen och matchen slutade alltså 3-0.

Doncaster chockade QPR

I The Championship inträffade den största skrällen i helgen, nämligen att bottenlaget Doncaster besegrade Queens Park Rangers, laget som hade möjlighet att gå upp i serieledning vid vinst mot Doncaster. Men hemmalaget ville annat. Även fast QPR tog ledningen sent i första halvlek så replikerade Doncaster snabbt efter paus. 1-1 stod sig länge och det var inte förens i sista matchminuten som Doncaster forcerade in tvåan. I och med vinsten kan Doncaster, med en match mindre spelad, klättra betydligt i tabellen och hade man dessutom satsat en slant på hemmavinst kunde man gotta sig åt ett fint odds på hela 5,00 gånger pengarna!