badasssports

Sport i Tyskland

FA-Cupen

Sport är ett populärt tidsfördriv i Tyskland, både när det gäller livevisning och visning på skärmen såväl som verkligt engagemang. I verkligheten är nästan hälften av befolkningen, eller fyrtio miljoner människor, medlemmar i en atletisk klubb eller organisation.

Fotboll (fotboll), ofta känd som Fußball i Tyskland, är en populär sport över hela landet och kan kallas en nationell sport. Den överväldigande kalibern för lagen i Bundesliga, Tysklands främsta professionella fotbollsliga, liksom landslaget, som vann fotbolls-EM 1996 och VM 2014, är ett bevis på detta. Motorsport, liksom ishockey, handboll och skidåkning, är populära i Tyskland, vilket beror på landets historia inom bilsektorn.

Vad är Tysklands nationella sport?

Det är svårt att identifiera en ”nationell sport” i landet eftersom det finns så många populära sporter. Fotboll är å andra sidan den i särklass mest populära sporten i termer av deltagande och åskådare. Tyska fotbollsförbundet och därutöver UEFA övervakar tysk fotboll, vilket innebär att spelets lagar är identiska med de i Storbritannien och resten av Europa.

Fotboll spelas ofta av barn i ung ålder, och det är en sport som människor tycker om hela livet. I Tyskland blir kvinnofotboll också populär. Globala fotbollsstjärnor finns i både toppligan (Bundesliga) och landslaget.

Fotboll fotboll

Fußball är det tyska ordet för fotboll eller fotboll. Bundesliga, Tysklands högsta division, har några av världens bästa lag, inklusive Borussia Dortmund och Bayern München.

Det tyska landslaget är också bland de finaste i världen, efter att ha vunnit världscupen 2014 och med spelare som Thomas Müller, Manuel Neuer, Mesut zil och Philip Lahm. Robert Lewandowski från Bayern München och Arjen Robben av Arjen Robben av Arjen Robben av Arjen Robben av Arjen Robben av Arjen Robb

Är fotboll en populär sport i Tyskland?

Fotboll är utan tvekan Tysklands mest populära åskådarsport. Varje vecka deltar tiotusentals människor i matcher. Biljetter till Bundesliga och nationella spel är inte lätt att få, även om de är väsentligt billigare än till exempel den engelska Premier League.

Fotboll är också en populär sport att spela med tusentals miniliga som tillgodoser barn i skolan. Professionella fotbollslag som Bayern München och Borussia Dortmund är bland de mest populära i Tyskland.

Fotboll är den mest populära sporten i världen när det gäller både deltagande och åskådare. Sporten kan spelas praktiskt taget överallt, från officiella fotbollsplaner (banor) till gymnastiksalar, gator, lekplatser, parker eller stränder tack vare dess grundläggande regler och utrustning. Fédération Internationale de Football Association (FIFA), fotbollens styrande organ, uppskattade att det fanns cirka 250 miljoner fotbollsspelare och över 1,3 miljarder människor ”intresserade” av fotboll vid sekelskiftet; 2010 såg en kombinerad tv-publik på mer än 26 miljarder fotbollens främsta turnering, den fyrdubbla månadslånga VM-finalen.