Förväntade resultat i helgen

Nyheter

rvpHelgen som gick har i princip gått som förväntat. Storlagen gjorde precis som vi förväntade oss att de skulle göra och det betyder att alla de stora avgick med tre poäng, förutom ett undantag. Undantaget var matchen mellan Norwich och Tottenham. Tottenham som är ett av Premier Leagues absolut bästa bortalag åkte oväntat på stryk på Carrow Road och det var säkerligen ett mycket ovälkommet poängtapp för laget från norra London med tanke på att de nu tappar mark om möjligheterna att nå en Europa-plats. I övrigt så gjorde storlagen det de skulle och både Liverpool och Arsenal höll sin målrika trend uppe genom att göra fyra mål var i sina vinster. Det betyder att toppstriden i Premier League fortsatt är jämn och varje omgång som kommer blir viktigare och viktigare. Det ser ut att kunna bli en mycket spännande upplösning.

United på väg tillbaka?

United har varit säsongens stora besvikelse och i modern tid så har man aldrig varit sämre än vad man är just nu. Utsikterna ser inte heller speciellt goda ut, man har i dagsläget elva poäng upp till en fjärdeplats, där Liverpool just nu ligger, och det ser ut som att Moyes och hans röda djävular kommer att få sikta in sig på att göra bättre ifrån sig nästa säsong. Everton ligger på samma poäng med en match mindre spelad så Uniteds sjätteplats är långt ifrån säker. Dock kan laget från Manchester ändå glädjas och det är viktigt när laget och dess fans verkligen inte kunnat göra det speciellt mycket denna säsong.

Dels så vann man välförtjänt mot Crystal Palace på bortaplan med 0-2 och målen gjordes av de som är tänka som främsta målskyttar. Van Persie gjorde mål på straff och Rooney satte en i nätet, efter en tids måltorka. Unitedfansen kan dessutom glädjas åt att Wayne Rooney nu har skrivit nytt kontrakt med klubben, något som det spekulerats mycket kring. Den engelske anfallaren har alltså bestämt sig för att stanna kvar i klubben och firade dels sitt nya kontrakt som löper fram till 2019 och dels sin 300:e match i Unitedtröjan med ett klassmål och seger mot Crystal Palace. Kanske är det precis det som klubben behöver, att få behålla sin mest framträdande spelare och hitta tillbaka till en vinnande bana. Rooney kommer att behövas i det arbetet.