En katastrof i Europa

Nyheter

moyesDet var innan de första matcherna spelades mycket roligt att se är det var fyra av de 16 bästa lagen i Europa som var från England. Ett bevis på att Premier League fortfarande är en av världens bästa ligor och det visade de tydligt när de tog sig vidare till åttondelsfinaler. Men efter andra veckan av första mötet i Champions Leagues åttondelsfinaler så ser det riktigt illa ut för de tre lag från England som spelat hittills. Föga överraskande förlorade Manchester City mot Barcelona. Barcelona, som ändå är ett lag på väg mot form, åkte till Manchester och vann ganska enkelt. Skulle det vara några som kunde rå på Barcelona så var det just City, men efter förlusten blir det svårt att vända på steken.

Även Arsenal åkte på en förlust borta mot Bayern München och det var inte heller speciellt oväntat. Dock så gjorde Arsenal absolut inte bort sig, problemet var snarare att man fick sin målvakt utvisad efter att han åkte på en frilägesutvisning. Det gjorde det inte enklare att stå emot Europas bästa klubblag och förlusten skrevs till 0-2, vilket betyder att Gunners måste göra två mål på bortaplan för att kvittera matchen. Även formsvaga United åkte, något överraskande, på en förlust på bortaplan mot grekiska Olympiakos. Projektilerna ven kring Olympiakos målvakt men det blev fortfarande mållöst för United och matchen slutade 2-0 till grekerna.

Försvarar Chelsea Englands heder?

Ikväll är det dags för Chelsea att möta Galatasaray på bortaplan. Manchester Citys före detta tränare Roberto Mancini leder nu laget med Chelseas gamla toppspelare från Elfenbenskusten Didier Drogba. Drogba har gjort mycket bra ifrån sig i Turkiet och Galatasaray ser ut att växa till ett lag som på allvar kan utmana topplagen i Europa. Chelsea kommer från en tid i England som inte är speciellt imponerande. Man är med i kampen om ligavinsten och lyckades vinna senast mot Everton efter ett mycket snöpligt självmål av Everton i 90:e minuten. Mourinhos mannar är säkert förberedda till topp inför mötet i Turkiet och kan man få med sig ett mål på bortaplan ser det mycket bra ut för London-laget. Ett oavgjort resultat är säkerligen något som Chelsea kommer att nöja sig med och får man med sig minst ett mål hem så finns det bra möjligheter att gå vidare. Vi tror på ett oavgjort resultat och oddset på 3,35 för lika är riktigt fint!