Söndagens intressanta möten

Nyheter

che-livSom vanligt här på tippastryktipset.nu så vill vi gärna ta temperaturen på matcherna som spelas på söndagen. Premier League-matcherna går ju normalt på både lördagar och söndagar, vilket innebär att om vi bara fokuserar på de som är på lördagen så skulle vi missa de riktiga guldkorn som finns dagen efter. Därför kommer vi att ta tag i dessa matcher också, och till helgen ser det ut att vara väldigt intressanta möten som söndagen har att erbjuda!

Liverpools chans att haka på

Liverpool tar på söndagen emot Swansea på Anfield. Liverpool har gått väldigt starkt den senaste tiden i ligan och förlusten senast mot Arsenal i FA-cupen såg mer ut som att vara en tillfällighet än ett tecken på att saker och ting börjar gå åt fel håll. Daniel Sturridge verkar för tillfället befinna sig i sitt livs form och har öst i mål för Liverpool den senaste tiden. Swansea har ändå klättrat de senaste matcherna efter en liten dipp i den jämna undre delen av tabellen. Swansea är dock starkare hemma än vad man är borta, även om statistiken är jämn, men den avgörande delen mot just Liverpool kommer att var hur man presterar framåt. Denna säsong har Swansea varit ett av de absolut sämsta lagen när det kommer till att göra mål på bortaplan, endast nio stycken har hamnat i mål på 16 försök. Liverpool å andra sidan är ett av de två lag som är absolut mest målglada i Premier League. Man har hittills lyckats göra 38 mål på 13 hemmamatcher vilket är helt fantastiskt. Det är med andra ord mycket som talar för Liverpool-vinst och vi tror att det kommer bli en enkel seger för Brendan Rogers mannar. Oddsen är inte speciellt mycket att hänga i granen, men 1,29 tar vi gärna ändå.

Spurs ångar på

Norwich är ett lag som verkligen blandat när det kommer till sina matcher den senaste tiden. Man förlorade senast mot ett formstarkt West Ham men spelade ändå oavgjort mot Manchester City, vilket var en bra insats. Något som är väldigt anmärkningsvärt är att målskyttet har gått ner i rejält. Man har bara lyckats göra två mål på de sex senaste matcherna och man tillhör lagen i Premier League som har absolut svårast för att göra mål överhuvudtaget. De flesta poängen som man tagit har man dock tagit hemma, men nu ställs man mot Tottenham som är ligans överlägset bästa lag på just bortaplan. Av 13 spelade matcher som bortalag har man tagit poäng i elva och vunnit nio av dem, så uppgiften kommer troligen att bli övermäktig för Norwich. Vi tittar på oddsen och märker att de är riktigt fina i Tottenhams favör. 2,12 är ett fint odds med tanke på förutsättningarna och det tar vi mer än gärna!