FA-cupens fjärde omgång

Nyheter

stolarFA-cupen går vidare och under veckan spelas två av matcherna i den fjärde omgången av cupen. Fulham och Sheffield United var först ut under tisdagens kväll. Det är inte många gånger som vi kommer skriva att vi hatar fotboll på denna sida, men den här matchen innehöll precis alla anledningar till varför man skulle börja. Det var till Craven Cottage som fotbollen den 4 februari 2014 gick för att dö. Så dålig fotboll var det. En nästan helt händelselös match som var så illa spelad att man ville gråta.

Det är märkligt att Fulham, som ligger i botten av Premier League, inte förvaltar, eller i alla fall försöker förvalta, de chanser man får. FA-cupen ger lag möjlighet att fortfarande vinna något och visa att man kan något om fotboll, men inte ens det verkar Fulham kunna. Sheffield United, som dessutom ligger näst sist i League 1, bör man kunna slå tämligen enkelt. Inte ens det mäktande man med och det ser ut som att krisen är totalt för London-klubben.

Toppmöte över divisionerna

Från att ha sett en match mellan två lag som ligger i botten av sina respektive serier kommer vi ikväll istället att få bevittna en FA-cupmatch mellan två lag som ligger i toppen. Det är Preston North End från League 1 som tar emot Nottingham Forest från The Championship och vi kan verkligen förvänta oss betydligt bättre spel än det vi såg igår på Craven Cottage. Det blir en intressant match eftersom att båda lagen verkar befinna sig i ganska bra form och säkerligen vill ta sig vidare i FA-cupen, cupen som kanske är bland de viktigare för klubbarna utanför Premier League. Så vi hoppas verkligen att lagen kan göra att vi får någon tro tillbaka på fotbollen som idrott, för vi kan inte tillåta att Fulham förstör denna vackra sport.

I vilket fall så står, såklart, Nottingham Forest för favoritskapet ikväll men vi ska inte dra några förhastade slutsatser, för Preston North End är inte ett lag utan hot. Det kommer med all säkerhet att bli en tuff match och även tajt rent målmässigt. Vi är ändå inne på att Nottingham Forest kommer att ta detta innan full tid, till ett mycket bra odds på 2,20.