Söndagens matcher

Nyheter

publikDet är ju så att Premier League brukar dela upp matcherna över helgens två dagar. Det gör oss absolut ingenting eftersom det bara ger oss än mer fotboll att njuta av. Till helgen spelas dock som vanligt de flesta matcherna på lördag och ni kan se vårt omfattande tips här på sidan där vi väljer matcher utifrån Betssons EttKryssTvå. Det ser ut att kunna bli en spännande omgång, både på lördag och söndag, så därför tänkte vi ägna ett inlägg åt att ta ett grepp på det två matcher som söndagen har att bjuda på.

Striden om Europa

Tottenham och Everton ligger just nu hack i häl med varandra i ligan och sliter om att både behålla sin plats och att ta sig uppåt i tabellen. Det är inte på något sätt omöjligt för dem att klättra ända till Champions League-plats, så därför finns det all anledning i världen att fokusera på den svåra uppgiften som nu väntar de båda lagen i ligan. Båda lagen har haft det mindre roligt den senaste tiden, framför allt Tottenham som innan de två senaste matcherna varit i riktigt bra slag. Den bittra förlusten på City var dock svidande och man följde upp det hela med oavgjort mot Hull. Tottenham är bitvis svaga på hemmaplan, något som varit märkligt att se. Vertongen är dock tillbaka i laget efter en tids skada. Att Spurs förhoppningar är stora om att han kan vara en betydande pjäs i denna match går nog inte att förneka.

Everton har, å andra sidan, haft det kämpigare den senaste tiden. Visserligen vann de senast mot Aston Villa i ligan, men innan det har man åkt på en jobbig derbyförlust med 4-0 mot Liverpool och tappat poäng i mötena mot West Bromwich och Stoke. Everton har dock ett försvar av hög klass och det lär vara något man kommer utnyttja under denna match. Adebayor ser dock riktigt het ut i Tottenhams anfall, så det blir intressant att se om han kan luckra upp Evertons försvarsmur. Vi är inne på att det blir jämnt och ett likaresultat till oddset 3,35 är gärna något vi spelar på!

Formsvaghetens möte

Två lag som just nu befinner sig i hemska lägen möter varandra under söndagens kväll. Manchester United tar emot Fulham på Old Trafford och det kan nog inte vara mer välkommet än så för Moyes mannar. United är ett lag som fått tillbaka sina bästa spelare från skador, men har ändå förtvivlat svårt att göra bra prestationer. Dessutom florerar det mängder av rykten som säger att många spelare faktiskt är redo att lämna klubben. Inre stridigheter är med andra ord mycket troligt och inte heller speciellt konstigt. En klubb som dock befinner sig i ännu sämre läge är Fulham. De ligger på sista plats i ligan och det ser inte ut som att de kommer röra på sig speciellt mycket heller. Den pinsamma förlusten mot bottenlaget i League 1, Sheffield United, i FA-cupen visar tydligt att det inte finns någon i Fulham som har modet eller inspirationen till att gå in och avgöra en match man på förhand självklart ska vinna. Med det formbeskedet som Fulham lämnar så är det inte konstigt att oddset på Unitedvinst skrivs till 1,18, även fast de röda från Manchester har stora problem själva.