Ett spännande toppmöte

Nyheter

chelseaDet är inte ofta dessa tillfällen kommer att komma under säsongen, så passa på nu du fotbollsälskare att ägna denna måndagsafton till att uppleva fotboll mellan två lag som strider om förstaplatsen. Och det ser inte speciellt lätt ut heller för den delen. Dels har vi Chelsea, ett lag som gick på lite av en mina den senaste matchen när det endast blev oavgjort mot West Ham hemma på Stamford Bridge, trots ett massivt spelövertag. 25 skott fick man anteckna för London-klubben, men inte ett enda i mål. Det kommer minst sagt att bli jobbigt att bryta den trenden när man nu beger sig från London till Manchester för att försöka göra något åt den ljusblå armadan.

Hur påverkas City av Agüeros bortfall?

Även fast City är ett enormt lag för tillfället så har man sina problem. Visserligen har de vunnit 17 av sina 18 senaste matcher, där de lyckats med bedriften att göra hela 72 mål. De är alltså mycket starka framåt, vilket inte minst visat sig i deras främsta målgörare som är giftiga i straffområdet. Men problemen börjar hopa sig och trots att laget fortfarande är mycket starkt hemma, man har vunnit sina 11 senaste hemma, så var segern mot Tottenham dyrköpt. Det var nämligen så att Agüero blev skadad och det är oklart hur länge han kommer att vara borta. Han har varit en stark kraft framåt och det är såklart ett bakslag för Pellegrinis lag. Det som däremot är till lagets fördel är att Negreo, den andre giftige anfallaren, är tillbaka efter en tids skada. Så hur kommer då matchen att sluta? Det råder egentligen inga som helst tvivel om vilket av lagen som för tillfället är det starkare, frågan är bara hur mycket City påverkas av Agüeros bortfall.

Bra odds på målsnål tillställning

Oddset skrivs just nu 1,94 till Citys favör och det är dags att dra öronen till sig, för med tanke på att Chelsea inte visade framfötterna senast så kan man inte räkna med att de kommer att göra det på bortaplan. Troligen blir det ett defensivt Chelsea, som kommer att parkera bussen mot Citys anstormning och hoppas på kontringarna där de förhoppningsvis kan lägga bollarna på en Eto’o i form. Man får inte heller glömma att både Hazard och Oscar ser ut att vara i riktigt bra form för tillfället, så det här kommer inte bli någon lätt lösning alls för City. Dock är laget i princip oslagbara, hemmaplansfördelen är tydlig och vi tror att City tillslut kommer att bryta ner försvaret från London. Vi tror att det kommer att bli en jämn match med få mål, så här finns det också ett mycket bra tillfälle att spela Över/Under. Vi tror att det blir under 2,5 mål, trots Citys facit senaste tiden, vilket också ger hyfsade odds att spela på, nämligen 2,05.