EttKryssTvå på lördag 25 januari – här är våra tips!

Nyheter

bollar1. Brimingham – Swansea                   Vårt tips: 1
FA-cupen rullar vidare och mötet mellan Swansea och Birmingham, som ligger på de nedre delarna av den två toppligorna, blir intressant att följa. Birmingham har inte vunnit speciellt mycket på senaste tiden, och senaste vinsten var faktiskt den som tog dem vidare i FA-cupen, mot ett betydligt sämre motstånd. Swansea har det värre, och har endast en seger på tio spelade matcher. Senaste mötet mellan lagen slutade 3-1 till Birmingham så vi tror på en etta.

2. Bolton – Cardiff                         Vårt tips: X
Bolton ligger just nu på en 18:e plats i The Championship och möter Cardiff, som ligger sist i Premier League, i FA-cupen. Bolton gick på en riktig mina den senaste matchen då de förlorade med hela 1-7 mot Reading och bara vunnit en match av de senaste fem. Cardiff har inge bra form heller, bara en vinst av de senaste sju. Det har visat sig vara jämna kamper så ett kryss är väldigt lägligt.

3. Port Vale – Brighton                         Vårt tips: 2
Port Vale ligger på en åttonde plats i League One och tar på lördagen emot sjundeplacerade Brighton från The Championship. Med tanke på förutsättningarna och resultaten som tog lagen till denna omgång av FA-cupen så är det klar fördel Brighton, därför sätter vi en tvåa på tipset.

4. Rochdale – Sheffield Wed                         Vårt tips: 2
Det här blir verkligen en intressant match då det är en hel serie som står mellan lagen. Rochdale ligger tvåa i League Two, vilket gör dem till ett formstarkt lag, men att gå upp mot Sheffield Wednesday på 19:e plats i The Championship blir nog för svårt. Sheffield har inte förlorat på ett bra tag, och kommer inte göra det här heller. En klar tvåa på kupongen.

5. Southampton – Yeovil                         Vårt tips: 1
Idel FA-cupmatcher att ta ställning till denna vecka och matchen mellan Southampton på plats nio i Premier League tar emot Yeovil, som just nu befinner sig på nedflyttningsplats i The Championship. Southhampton saknar Victor Wanyama på lördag, men trots att båda lagen har hyfsad form för tillfället så ska detta inte vara några konstigheter. Vårt tips blir en etta.

6. Southend – Hull                         Vårt tips: 2
Southend återfinns på plats fyra i League Two och ska nu alltså försöka göra något åt Premier League-laget Hull. Det är inte så svårt att inse att klasskillnaden är enorm, även fast Southend vann mot Championship-laget Millwall för att just hamna i denna match. Formen är god, men här kommer FA-cupäventyret ta slut för Southend. Tvåa.

7. Sunderland – Kidderminister                         Vårt tips: 1
Sunderland ligger näst sist i Premier League, men med tanke på att laget verkar ta till vara på alla cuptitelchanser som finns så är de starka, just med tanke på att de är i final i ligacupen efter att ha besegrat Man United på straffar. Kidderminister ligger på sjätte plats i den engelska femtedivisionen, klasskillnaden är betydlig och Sunderland kommer att ta detta. En etta.

8. Wigan – Crystal Palace                         Vårt tips: 1
Wigan kan man hitta på plats elva i The Championship och på lördagen tar man emot Crystal Palace, som för tillfället har 16:e platsen i Premier League. Wigan förlorade sin senaste match, men innan dess så har formen sett väldigt, väldigt bra ut så det här är ingen fördel för Crystal Palace. Vi tror att Wigans fina form fäller avgörandet och tippar en etta.

9. Manchester City – Watford                         Vårt tips: 1
City ligger för tillfället tvåa i Premier League, och går från klarhet till klarhet även i cupen. Watford, som ligger på 15:e plats i The Championship, gästar de ljusblåa med förhoppningar om att gå vidare i FA-cupen. City har en grym vinstrad och inget talar egentligen för att Watford skulle bryta den trenden, trots att man har hyfsad form den senaste tiden. City kommer dessutom spela final i ligacupen, så man vill säkert fortsatt vara med även i FA-cupen. Klar etta.

10. Blackburn – Derby                         Vårt tips: 2
Första mötet på kupongen där båda lagen spelar i samma liga, nämligen The Championship. Blackburn ligger åtta och Derby ligger fyra, och när lagen möttes tidigare under säsongen blev det oavgjort. Båda lagen har formsvackor med förluster i bagaget, men vi tror att Derby kommer att fixa sin första seger mot Blackburn sedan 2001. En tvåa tror vi här.

11. Blackpool – Doncaster                         Vårt tips: 1
Matcher i The Championship är trevliga, och det tror vi att även denna kan bli. Blackpool ligger på en 14:e plats i tabellen, medan man hittar Doncaster lite längre ner, på plats 22. Det ska sägas att form saknas hos båda lagen, det har inte varit många vinster för något av lagen den senaste tiden. Blackpool vann dock senast när lagen möttes, därför tror vi att det tar hem det även denna gång. En etta.

12. Ipswich – Reading                         Vårt tips: X
Ett möte mellan två lag som ligger på den övre hälften av The Championship. Ipswich huserar på tiondeplatsen medan Reading har klättrat upp till sjätte. Tidigare mötet slutade med att Reading avgick med segern, och Ipswich har inte speciellt bra form. Reading vann sin senaste match mycket övertygande med 7-1, men i kraft av hemmaplan tror vi att det kan gå annorlunda här. Ett kryss känns närmast till hands.

13. Leicester – Middlesbrough                         Vårt tips: 1
Det här är toppmötet i The Championship, där två lag som har mycket fin form ställs emot varandra. Leicester leder för tillfället The Championship och Middlesbrough ligger på plats nio i tabellen. Det är i princip bara vinster hos båda lägren den senaste tiden och det vi tror fäller avgörandet här är formen över lag. Vi tror på Leicester-vinst och sätter därför dit en etta.