Lördagsgodis mitt i veckan

Nyheter

newcastle-fansSå känns det verkligen. När det spelas Premier League-omgångar mitt i veckan så kan man inte annat än att känna sig lycklig. Det är välkommet avbrott som andas lite helg, och man kan koppla av rejält, dessutom med mycket intressanta möten att beskåda. Under helgen som gått har det var FA-cupens fjärde omgång som spelats, vilket är anledningen till att matcherna nu spelas på tisdagen och onsdagen. Visst är det kul att följa cupen, och alla lägre rankade lag och deras kamp för att rå på det favorittippade laget, men det regniga vädret bidrog till att det mesta man fick se var riktigt usel fotboll. Det enda man egentligen tar med sig från helgen är Chelseas Oscars vackra frisparksmål mot Stoke. Låt oss ta en titt på några matcher som spelas under tisdagen.

Uniteds chans till att andas

United är lag med problem, minst sagt. Uttåget ur ligacupen var inte ett vackert sådant och det var med all säkerhet inte glada miner från någon när straffsparksläggningen mot Sunderland var över. Det United nu behöver är en säker vinst, en möjlighet till att få lite andrum i ett väldigt utsatt läge, och man har tur. Det är precis vad de får chansen till under tisdagskvällen. Man får dessutom chansen att återhämta lite heder efter mycket pinsamma förluster hemma på Old Trafford. Man ställs mot Premier Leagues sämsta lag för tillfället, Cardiff, som med nöd och näppe klarade sig vidare i FA-cupen efter 1-0 mot Bolton. Det är inte ett lag utan hot, och man är inte avhängda i botten.

Tre poäng flyttar upp Cardiff på säker mark, så motiverade kommer man självklart att vara mot ett lag som har problem med både skador och självbild. Dock är det ett ypperligt tillfälle för United att få lite självförtroende, och framför allt att hålla Europadrömmen vid liv. Vi tror på en hemmavinst här, oddset skrivs till 1,24 vilket vi tycker är lågt, men trots allt högst troligt. Dessutom sägs det att Mata, rekordvärvningen för United, gör sin första match för sin nya klubb.

Hett derby i toppen

Liverpool och Everton ligger hack i häl i tabellen, och båda lagen har haft lite av en nedgång i respektive form, även fast de ser ut att återhämta sig bra. Egentligen kanske man inte skulle säga att de har formsvackor, snarare har de haft svårigheter att vinna sina senaste matcher, matcher som på förhand helt klart varit i deras fördel. 2-2 mot Aston Villa för Liverpool och 1-1 mot West Ham för Everton är inte dåliga resultat, men man förväntar sig mer från lag som visat betydligt mer under den gångna säsongen.

När nu Everton gästar grannen Liverpool på Anfield så kan vi räkna med att det kommer att bli något alldeles extra. För inte enbart är det ett derby av rang, det är dessutom ett krig om viktiga poäng i tabellen. Vinner Everton går de förbi Liverpool och vinner Liverpool har man ett betydligt mer komfortabelt läge i ligan då det andra hotet nerifrån, Tottenham, spelar mot formstarka City. Mycket står på spel för de båda klubbarna. Tidigare möte mellan de båda slutade 0-0, och vi tror inte att det kommer att se speciellt annorlunda ut. Därför är vi benägna till att våga oss på ett kryss här, till finfina 3,70 gånger pengarna! Bra odds, med andra ord, till ett helt och hållet möjligt och troligt utfall.