EttKryssTvå – lördag 8 mars

Nyheter

stolarVeckans kupong innehåller matcher från Premier League och Championship, med flera viktiga matcher för lag som kämpar för att hålla sig på rätt sida av olika streck.

1. Chelsea – Tottenham Vårt Tips: 1
Chelsea har lyckats ta sig till toppen av Premier League, men Tottenham ska definitivt inte underskattas. Båda lagen går bra just nu, men Chelsea ska normalt vara det starkare laget, och borde vinna i kraft av hemmaplan.

2. Cardiff – Fulham Vårt Tips: X
Ett bottenmöte som i princip kan sluta lite hur som helst. Inget av lagen går speciellt bra, och det finns inte mycket som tyder på att de kommer att lyckas ta sig upp ur bottenträsket. Det ligger definitivt i luften med ett oavgjort resultat.

3. Crystal Palace – Southampton Vårt Tips: X
Southampton har inte imponerat speciellt mycket i sina två senaste ligamatcher, 0-3 hemma mot Liverpool och 1-3 borta mot West Ham. Men å andra sidan är Crystal Palace inget starkt lag, och riskerar att dras med i bottenstriden. Återigen ligger det nära till hands med oavgjort, i och med att Crystal Palace kommer att behöva alla poäng de kan få.

4. Norwich – Stoke Vårt Tips: 2
Stoke stod för en av de största överraskningarna under förra omgången, då man lyckades besegra Arsenal med 1-0 på hemmaplan. Visserligen så verkar Arsenal inte vara i toppform, men det var ändå starkt gjort. Att man även för lite drygt en månad sedan besegrade Manchester United, och gjorde en överraskande stark match mot Manchester City förrförra omgången Visar på att laget har potential. Norwich, å sin sida, besegrade ligafemman Tottenham förrförra omgången, samtidigt som man en vecka senare fick storstryk av Aston Villa. En svårtippad match, men nog känns det lite som att Stoke är på gång?

5. Barnsley – Nottingham Forest Vårt Tips: 2
Barnsley huserar i botten av Championship, medan Nottingham Forest är med och kämpar om en plats i Premier League. Forest har två förluster och en oavgjord på sina tre senaste matcher, som dock alla var mot lag i tabelltoppen. Risken är uppenbar att Forest bryter sin vinstfria svit mot Barnsley, som helt enkelt är ett par nummer för litet.

6. Birmingham – QPR Vårt Tips: 1
QPR har inte vunnit i Championship sedan januari, och har två oavgjorda och tre förluster på de fem senaste matcherna. Birmingham har gått lite bättre den senaste tiden. Att QPR är med i tabelltoppen och kämpar kan vara svårt att förstå, och man verkar helt ha tappat formen. Normalt sett skulle QPR vara favorit här, men seger för Birmingham känns, faktiskt, betydligt mer sannolikt.

7. Blackpool – Bournemouth Vårt Tips: 2
Två lag som båda huserar i nederdelen av Championship, men utan att vara direkt inblandade i bottenstriden. Av de båda lagen så ser dock Bournemouth aningen bättre ut; då det är evigheter sedan Blackpool vann senast. Dock så har man en viss fäbless för att spela oavgjort, speciellt på hemmaplan, och det finns viss kryssvarning här.

8. Brighton – Reading Vårt Tips: 1
Två lag som båda kämpar för en plats i playoff till Premier League; just nu ligger man åtta och nia. Reading har flera gånger legat på playoff-plats, även om man nu (för tillfället?) halkat ner en placering, medan Brighton å sin sida började någonstans i mitten för att sedan efter hand arbeta sig uppåt. I senaste omgången lyckades Reading bara få oavgjort mot bottengänget Yeovil på hemmaplan. Brighton borde ta hem det här.

9. Derby – Millwall Vårt Tips: 1
Derby har etablerat sig som ett topplag i Championship den här säsongen, och ligger just nu rätt säkert på kvalplats till Premier League, och har fem poäng upp till Burnley och direktkvalificering. Millwall å sin sida kämpar för att undvika nedflyttningsstrecket, vilket det inte direkt ser ut som man kommer att klara. Man har bara två poäng ned till tabelljumbon Barnsley, och alla lag som är sämre placerade än Millwall har färre matcher spelade. Det ska mycket till för att inte Derby ska vinna här.

10. Doncaster – Huddersfield Vårt Tips: X
När de båda lagen möttes tidigare under säsongen blev resultatet ett synnerligen tråkigt 0-0. inför lagens andra möte har heller inte så mycket förändrats. Huddersfield är extremt väl förankrat i mitten av tabellen, medan Doncaster kämpar för att hålla sig ovan nedflyttningsstrecket. Ytterligare en tråkig 0-0-match ligger i luften.

11. Leeds – Bolton Vårt Tips: 1
Leeds verkar vara ett lag lite grann på nedgång, medan Bolton är, om inte på uppgång så i alla fall stabilt. Men även om Leeds har en något nedåtgående tendens, så bör inte Bolton kunna störa dem alltför mycket på hemmaplan. Leeds vann också sin senaste hemmamatch, mot Huddersfield, med övertygande 5-1.

12. Middlesbrough – Ipswich Vårt Tips: 2
Ipswich ligger fyra poäng från kvalplats till Premier League, medan Middlesbrough ligger i mitten, med så pass många poäng att risken för nedflyttning är minimal, men så få att chansen till kvalspel också är det. Ipswich bör ta det här, men det känns inte helt omöjligt att Middlesbrough kan kämpa sig till ett kryss på hemmaplan. Man har faktiskt lyckats med konststycket att spela 0-0 sina tre senaste hemmamatcher. Nollan spräcks nog i den här matchen, men inte av Middlesbrough.

13. Yeovil – Sheffield Wednesday Vårt Tips: 2
Yeovil befinner sig i botten av Championship, och har befunnit sig på nedflyttningsplats större delen av säsongen. Sheffield Wednesday, å andra sidan, har en klart stigande formkurva, och man har lyckats ta sig upp från bottenträsket. Det är ändå en svårbedömd match, som kan sluta lite hur som helst. Senaste mötet slutade 1-1, men Wednesday var ett svagare lag den gången. Den här gången bör man vinna.