Arsenal tappar mark

Nyheter

emiratesDet är anmärkningsvärt det som håller på att hända i London. Arsenal, som har sett ut att vara ett stabilt lag under hela säsongen, har sedan nyår fått ett antal frågetecken förstorade. Man hade ett tag ett litet grepp om förstaplatsen i Premier League, men om man ska se krasst på det så verkar inte förutsättningarna finnas där för att man i slutet av året ska befinna sig högst upp. Den svaga insatsen som Arsenal stod för mot Stoke var katastrofal. Visserligen är Stoke en olycka som väntar att hända för topplagen, då de visat att de kan prestera i tuffa matcher, men det borde Wenger har vetat om innan. Laget såg ointresserade ut och verkade ha glömt hur man anfaller. Det såg mest ut som att alla väntade på att någon skulle göra arbetet åt dem, ett minst sagt stillastående lag med andra ord. Wenger förändrade heller inget i halvtid, vilket visar brist på taktisk fingertoppskänsla, när första halvlek ändå såg ut som den gjorde.

Kan man hämta sig?

Arsenal har till helgen spelledigt från Premier League och det kan man nog tacka sina gudar för. Istället hamnar fokus på Everton i FA-cupen och det kan nog inte komma mer lägligt att få ställas mot ett hyfsat motstånd på hemmaplan i ett kritiskt skede av andra turneringar. Ett bra resultat där kommer säkert ge eko och höja intensiteten i laget, något som kommer att behövas inte minst när de i veckan spelar returmötet mot Bayern München i Champions League på bortaplan. Oddset talar emot dem kraftigt, Arsenal behöver göra två mål och hålla tätt bakåt, detta utan ordinarie målvakt som är avstängd. 9.50 i odds är bland de högsta i åttondelsfinalerna och det kommer med andra ord bli mycket svårt.

Det som gäller framöver är att inse det man visste i början av säsongen. Det är inte enbart stormatcherna som behövs vinnas, det är även matcherna mot de sämre lagen. Där finns viktiga trepoängare att hämta, inte minst med tanke på att toppstriden är så jämn som den är. Det fungerar inte att prestera mot bra motstånd endast, du måste även slå lag som Stoke, Cardiff och Fulham för att det ska finnas någon chans om en titel. Anfallet behöver komma igång igen, det har ändå varit ett bra tag sedan anfallet klickade som det en gång gjorde. Ur svenska ögon kan kommande tid bli intressant. Det ryktas nämligen om att Kim Källström har återhämtat sig från sin ryggskada och är spelklart, vilket med all säkerhet kan bli viktigt för Wenger att ha med sig. Visserligen är kanske inte Kim en startspelare, men mycket väl en inhoppare och en kraft på bänken. Han har minst sagt haft gott om erfarenhet av prekära lägen som man på mer eller mindre lyckade sätt har tagit sig ur och det kan bli en viktig faktor i Arsenals eventuella succé.

Vi tror på att Arsenal tar hem matchen på lördagen mot Everton och även fast oddsen är lite väl låga, 1.85, så väljer vi att spela på det.