Avslutande semifinal i Ligacupen

Nyheter

van-persieDet råder knappast något tvivel om att Manchester City är laget i hysterisk form för tillfället. Man ångar på som en ångvält genom Premier League, och det är bara naturligt att denna form plockas med in i de olika cuperna som City deltar i. På tisdag kväll spelades returmatchen i semifinalen mellan West Ham och Manchester City, och de allra flesta var överens om att det var en helt obetydlig match för båda lagen. City hade nämligen med sig 6-0 sedan tidigare, en mycket övertygande och välspelad match som de vann hemma. Nu gästade de West Ham, och egentligen handlade väl matchen mest om, för West Ham, att snygga till siffrorna. City ville dock annat, och det hela slutade 0-3 till City, vilket innebär att det totalt blev 9-0 till de ljusblåa från Manchester. City är nu klara för final och laget som de får möta avgörs idag. Det står mellan Sunderland och Manchester United.

Greppar Moyes halmstrået?

Det är mycket tunga tider för de röda djävlarna från Manchester för tillfället. En ny tränare för säsongen som ser allmänt bedrövad ut i det mesta som händer, en legendar i Ferguson som i uppgivenhet tar sig för pannan på läktaren och ett manskap som verkar vika sig för det minsta lilla. Att laget dessutom dras med skador betyder att de är ovanligt svaga, och det har minst sagt visat sig när det gäller positionen i Premier League. 12 poäng upp till tredjeplatsen talar sitt tydliga språk, laget kommer att få kämpa för att överhuvudtaget ta sig ut i Europa nästa säsong.

Det finns dock chanser kvar till titlar, och ligacupen är en av dem. Dessutom ställs United mot ett av de sämsta lagen i Premier League, dock har de underläge när Sunderland gästar Old Trafford. Första matchen i semifinalen slutade 2-1 till Sunderland, vilket betyder att United behöver göra minst två mål, utan att släppa in något, för att ta sig vidare. Hade det varit förra säsongen så hade det inte var någon tvekan om att de skulle lyckas, men med tanke på svag hemmaform och viktiga spelare borta, som Van Persie och Rooney, så blir det här en tuff kamp med ett ständigt försvarande Sunderland. Sunderland lär dra i handbromsen och parkera bussen framför eget mål, för ett likaresultat eller endast ett insläppt mål tar dem vidare till final. Oddsen just nu är klart i Uniteds fördel, frågan är bara om de kommer leva upp till det.

1,32 på Unitedseger är lågt, och därför sneglar vi gärna på oddset för oavgjort. 5,00 är helt klart ett bra odds, och det är något vi rekommenderar den modige att spela. Annars talar det mesta egentligen för att United vinner. Problemet är att det inte räcker med 1-0.