Det nalkas nytt år och nya möjligheter

Nyheter

moyesDet har väl inte undgått någon att det har spelats väldigt mycket fotboll i England. Nu närmar sig de engelska lagen slutet på denna tuffa tid och efter att dammet har lagt sig så kommer vi att ha en tabell som än tydligare visar vilka lag det är som kommer att ha med slutstriden att göra och vilka det är som säsongen ut måste kämpa för att överhuvudtaget ha en möjlighet att hänga kvar i Premier League. I och med att detta välkomna uppehåll kommer så kan trötta leder äntligen få vila sig lite, och den första januari spelas den sista matchen. Det är full omgång som gäller och här finns det många intressanta möten att titta lite närmare på.

Kan Arsenal hitta tillbaka?

Arsenal har gått som tåget i säsongens inledning, men har fått se sig slagna, gång efter gång, av de andra topplagen och tappar kraft och energi på grund av det. Årets första match kommer de att spela mot Cardiff, som med tanke på förutsättningarna gjort det hyfsat bra hittills. Men är det vid något tillfälle som vi kan räkna med Arsenal är när de möter lag som på pappret är betydligt sämre än vad de själva är. Cardiff kommer att behöva kämpa för att hålla sig kvar i högsta ligan och mot Arsenal kommer de nog att behöva slita för både kung och fosterland enbart för att ha en chans att plocka poäng. Vi tror med andra ord att Arsenal tämligen lätt tar detta hemma på Emirates, utan att behöva förta sig allt för mycket. En perfekt start på året för Londonlaget, där de inte behöver ge allt för att ändå vinna.

Spurs tillbaka på Old Trafford

Ett lag på uppåtgående tar emot ett lag som befinner sig i någon märklig kaossituation. Tottenham letar desperat efter en själ i laget, ett sätt att hitta sin värden och en stark grund att stå på. Säsongen började hyfsat bra för norra Londonklubben men efter ett par svidande förluster både i ligan och i ligacupen är man i en negativ spiral. Frågan är hur det tuffa spelschemat har påverkat dem. Laget på uppåtgående är United, som började betydligt sämre, men går riktigt bra nu. Förra mötet på Old Trafford vanns dock av Spurs, efter att Evans bland annat gjort ett självmål, men historia är historia och detta blir en helt annan match, förutom att bollinnehavet säkerligen kommer vara likadant, med kraftig fördel United. Ett utmärkt läge för United att hugga av hotet från London.