Toppmötet en trevlig julklapp

Nyheter

chelseaImorgon är det julafton för alla svenskar, och vad passar då bättre än att Premier League bjuder på en riktigt fin klapp för alla svenska fotbollsfans? Engelsmännen får dock vänta till den 25:e då det är dagen som klapparna normalt delas ut, men även de kan få njuta av denna tidiga gåva. Måndagen har nämligen ett riktigt stormöte att bjuda på. Det är en kamp om topplaceringarna som ska avgöras, och ett lag som har visat sig mycket starka under säsongens inledning kan nu falla ner till en tredjeplats om saker och ting inte går som det är tänkt för Wengers grabbar.

Klarar Arsenal trycket?

Trycket ökar nu på topplaget från London. De ställs nu mot lokalkonkurrenten Chelsea i ett derby som lär skapa julstämning i de flesta av människor. Gunners har en prekär uppgift att lösa. Man har för bara några matcher sedan haft en betryggande ledning i tabellen men nu kan man börja skönja ett mönster hos Arsenal. Arsenal har nämligen haft väldigt svårt mot de övriga topplagen, eller lag i brutal form, och det visade sig minst sagt senast då de ställdes mot City och förlorade stort med hela 6-3. Även mot United gick de på en mina och formtoppade Everton stal en poäng av dem på hemmaplan.

Nu möter de Chelsea, ett lag som mer eller mindre smugit sig i form. De vinner pliktskyldigt sina matcher utan att göra större väsen av sig, och enda gången man höjer på ögonbrynet för något som har med Chelsea att göra är när de förlorar, mycket överraskande, mot en på pappret betydligt sämre klubb. Chelsea har ändå ett rejält hugg på toppen, och kan i och med en vinst på Emirates Stadium ta sig förbi Gunners. Med all säkerhet så finns det mycket att vinna för båda lagen, Arsenal kan befästa ligaledningen och Chelsea kan positionera sig än bättre i förhållande till de andra lagen.

Det kommer bli ett mycket intressant möte mellan två lag som båda är klara för Champions League-slutspel. Spelbarheten för er spelare är riktigt bra i denna match, och efter vad vi kan bedöma så är det fördel Chelsea i denna drabbning. Att då oddset just nu ligger på finfina 3,20 för Chelsea-seger gör det självklart vad vi väljer att spela på. En tvåa blir vårt tips!